Γιατί φωτίστηκαν με μπλε χρώμα η Αψίδα του Αδριανού και ο Δρομέας

«Light it up Blue» κάθε 2 Απριλίου

με μπλε χρώμα η Αψίδα του Αδριανού και ο Δρομέας

Σε χρώμα μπλε φωτίστηκαν η Αψίδα του Αδριανού και ο Δρομέας, το βράδυ της Τρίτης,  ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού. Εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα άτομα με αυτισμό. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και «γιορτάζεται» αρχής γενομένης από το 2008.
«Light it up Blue»

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Light it up Blue».

Η πρωτοβουλία ανήκει στη δεύτερη σύζυγο του εμίρη του Κατάρ

Η πρωτοβουλία ανήκε στη Μοζά Μπιντ Νασέρ Αλ-Μισνέντ, δεύτερη σύζυγο του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ-Θάνι. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια γεννιούνται με αυτισμό

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), 1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια που γεννιούνται, διαγιγνώσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Αυτό σημαίνει πως στη χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με Αυτισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top