Άγ. Θεόδωροι: Παραλίγο να εκτροχιαστεί συρμός του προαστιακού- 9 τραυματίες

Ένας 50χρονος έχει χτυπήσει στο κεφάλι

Άγιο είχαν οι επιβάτες του προαστιακού σιδηροδρόμου στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων. Ο συρμός, που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, φρέναρε απότομα με αποτέλεσμα να διακομισθούν στο νοσοκομείο Κορίνθου εννιά άτομα. Το ατύχημα έγινε γύρω στις 19q30 χθες το απόγευμα.

Στην αποβάθρα του προαστιακού στους Αγίους Θεοδώρους σοκαρισμένοι οι επιβάτες αγωνίζονται να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έγινε, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν έξω από το τρένο έναν 50χρονο άνδρα που χτύπησε στο κεφάλι.

«Ο άντρας μου είναι αυτός που είναι ξαπλωμένος εκεί. Ο αστυνομικός από πάνω είπε ότι φταίει ο οδηγός. Το τρένο δε σταμάτησε, πήρε σβάρνα τα πάντα μπροστά. Τα πήρε όλα σβάρνα και έφυγε».

«Αυτή τη στιγμή γίνονται κάποια έργα ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα, ωστόσο υπάρχει μια καθυστέρηση στα συστήματα  που λέμε εμείς οι μηχανοδηγοί τηλεδιοίκησης, φωτοσημάτων και προστασίας έναντι του ανθρώπινου λάθους» εξηγεί ο Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ.

Ο μηχανοδηγός κατάφερε να σταματήσει τον συρμό 150 μέτρα μακρύτερα από το κανονικό σημείο στάθμευσης, αποφεύγοντας τον εκτροχιασμό την τελευταία στιγμή.

Πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου για τις πρώτες βοήθειες.

«Πλην του ανδρός που πάει για αξονική εγκεφάλου και αυχένος που κάνει τους εμετούς οπότε είναι κι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα, τίποτα άλλο δεν υπάρχει σε ανησυχία για να είμαστε σε επιφυλακή» λέει ο επιμελητής του τμήματος επειγόντων του νοσοκομείου Κορίνθου. 

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, ένα ανάλογο περιστατικό, χωρίς τραυματισμούς τότε, είχε συμβεί στο ίδιο δίκτυο πριν από λίγο καιρό.

«Μας πέταξε αριστερά, φύγαμε στο τζάμι απέναντι. Η ταχύτητα πρέπει να ήταν μεγάλη και πέρασε και τον σταθμό. Ξέχασε να σταματήσει σε "εισαγωγικά". Το δεύτερο που συμβαίνει μέσα σε δύο μήνες».

Η διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ αποδίδει το ατύχημα στη μεγάλη ταχύτητα του συρμού που ανάγκασε τον μηχανοδηγό να χρησιμοποιήσει το σύστημα ακαριαίου φρεναρίσματος.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top