Επίτιμη διδάκτορας της Ιατρικής αναγορεύτηκε η Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη

Το ΕΚΠΑ την τίμησε για την προσφορά της στα παιδιά με καρκίνο

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη αναγορεύτηκε σε Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε μία σεμνή τελετή, παρουσία  του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγόρευσε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε την κυρία Βαρδινογιάννη, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή πολύχρονη προσφορά της,  στα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο και τις οικογένειες τους, για τη  στήριξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς επίσης και για την ευρύτερη διεθνή δράση της. 

«Χιλιάδες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της τιμωμένης το στήριγμα τους σε μια δύσκολη καμπή, την αιτία που μπόρεσαν να έχουν ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή, παιδιά και οικογένειες που ξεπέρασαν τον καρκίνο και χαμογέλασαν στη ζωή επειδή η τιμωμένη και η ελπίδα ήταν δίπλα τους. Με μεγάλη και εξαιρετική τιμή και χαρά υποδεχόμαστε και εμείς στο ΕΚΠΑ την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ως επίλεκτο μέλος, ως επίτιμη  διδάκτορα» είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθάνασιος Δημόπουλος.

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε η καρδιά, η ψυχή, το μυαλό και η κινητήριος δύναμη του συλλόγου»

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης, ανέγνωσε τα κείμενα του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος. Στη συνέχεια περιένδυσε την κυρία Βαρδινογιάννη με την τήβεννο της Σχολής.

Οι καθηγητές Αντώνιος Καττάμης και Παναγιώτης Παναγιωτίδης μίλησαν για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ και για τη δράση των συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» ΚΑΙ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» 

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε η καρδιά, η ψυχή, το μυαλό και η κινητήριος δύναμη του συλλόγου. Η προσφορά της στο πάσχων παιδί με καρκίνο είναι ανεκτίμητη» δήλωσε ο Καθηγητής Αντώνιος Καττάμης.

«Στη μακριά λίστα των εθνικών ευεργετών ανήκει και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη» είπε ο Καθηγητής Παναγιώτης Παναγιωτίδης.
Φορώντας την τήβεννο και με έκδηλη συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη τιμή. 

«Με μεγάλη σεμνότητα και ταπεινότητα, στέκομαι σήμερα εδώ, σ' αυτόν το χώρο της γνώσης και του πολιτισμού. Η ευθύνη του τίτλου αυτού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς αισθάνομαι πως στο πρόσωπο και στη δράση μου το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν αναγνωρίζει ένα συγκεκριμένο επιστημονικό έργο, αλλά μία στάση ζωής κι ένα έργο πάνω από όλα ανθρωπιστικό» δήλωσε η επίτιμη διδάκτορας, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

Ποιοι έδωσαν το "παρών"

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου, ο Υπουργός Υγείας  Ανδρέας Ξανθός, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου  Άντρη Αναστασιάδη,  ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ  Κωστής Χατζηδάκης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής  Φώφη Γεννηματά, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο κύριος Γιώργος Βαρδινογιάννης , προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα,  εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου.   

Η κυρία Βαρδινογιάννη πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Ανθρωπισμός και Εθελοντισμός: Όταν η υπεράσπιση της υγείας και η αλληλεγγύη γίνονται στάση ζωής». Συγκινητική ήταν και η παρουσία αποθεραπευμένων παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που κέρδισαν το στοίχημα της ζωής και προχωρούν υγιείς την ζωή τους.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top