Καρέ καρέ η δολοφονία Ζαφειρόπουλου από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα

Τα λόγια των εκτελεστών και οι τελευταίες στιγμές του ποινικολόγου

Τις δραματικές στιγμές που έζησε και τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε στο δικαστήριο ο συνεργάτης του ποινικολόγου, ο οποίος ήταν παρών στην εκτέλεση. Ανέλυσε λεπτό προς λεπτό τη συνάντηση με τους δυο κακοποιούς και είπε πως τους άκουσε να λένε ότι το χτύπημα ήταν ένα «μήνυμα», το οποίο έπρεπε να φύγει. 

Ο βασικός μάρτυρας ανέφερε ότι οι δύο δράστες είχαν τηλεφωνήσει το πρωί της δολοφονίας στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ζητώντας του ραντεβού για υπόθεση ληστείας. Ο ποινικολόγος ζήτησε από τον συνεργάτη του να είναι παρών. 

«Γύρω στις 18:35 χτύπησε το κουδούνι και ήρθαν οι δύο άνθρωποι που είχαν ζητήσει το ραντεβού. Αρχικά καθίσαμε στην αίθουσα συσκέψεων. Είπαν ότι πρόκειται για μία οικογενειακή υπόθεση και ότι ο αδελφός τους κρατείται στη ΓΑΔΑ. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι επρόκειτο για φαντασιακή ιστορία».

Κάποια στιγμή ο δράστης που φυγοδικεί (σ.σ. Μάτα) του είπε «αν γίνεται να σου δώσουμε μία μικρή προκαταβολή, να πας να δεις και να μας πεις αν αναλαμβάνεις». Τότε, ρώτησε που είναι η τουαλέτα και στη συνέχεια κατέβηκε να πάει στο αυτοκίνητο να πάρει τα λεφτά για την προκαταβολή» περιέγραψε ο δικηγόρος. 

«Μετά επέστρεψε, ζήτησε να πάει και πάλι τουαλέτα και στη συνέχεια όταν μπήκε ξανά στον χώρο έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Αρ. Φλώρου. 

«Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο» είπαν στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε «εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε». Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν που μένει ο Αρ. Φλώρος. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί τους έδωσε ένα κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε πάνω τη διεύθυνση. Ήταν η μόνη στιγμή που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κάθισε για να βρει το έγγραφο. Την ώρα που πηγαίναμε στο γραφείο του, ο Μάτα είπε στον Ζαφειρόπουλο «να τον προσέχεις» εννοώντας τον Ιμπραχήμ.

«Εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε!»

«Ήμασταν και οι δύο όρθιοι. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε που είναι. Με ήρεμο ύφος ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος τους είπε "πάρτε ό, τι θέλετε!". Μετά ο Μάτα βγήκε και πάλι από το γραφείο και μείναμε οι τρεις μας. Τότε, ο Ιμπραχίμ μας ζήτησε ό, τι χρήματα είχαμε πάνω μας. Έβγαλε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος ένα σεβαστό ποσό, δεν ξέρω πόσα ακριβώς και εγώ 70 ευρώ και του τα δώσαμε. Όταν ξαναμπήκε ο Μάτα ρώτησε τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο εάν έχει όπλο, εάν έχει μπουτόν ασφαλείας και που είναι οι κάμερες. Ρώτησε και εάν υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Για μία ακόμα φορά τους απάντησε «εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε!». Τότε, στο όπλο του Ιμπραχίμ βιδώθηκε ένας σιγαστήρας. Ζήτησε και ο Μάτα τα κινητά μας τηλέφωνα».

Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε στη συνέχεια ότι ο Μάτα τον πήρε από το γραφείο του ποινικολόγου και τον πήγε αρχικά στην αίθουσα συσκέψεων και στη συνέχεια σε άλλο χώρο.

«Ρίξτου μία στο πόδι»

«Όταν ήμασταν στον προθάλαμο είπε ο Μάτα στον Ιμπραχίμ «ρίξτου μία στο πόδι». Όταν ήμασταν μόνοι με τον Μάτα του είπα «τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι τη δουλειά του, κάνει» και μου απάντησε «πρέπει να φύγει το μήνυμα». Μου είπε «δε θα σου κάνουμε κάτι». Θα βγεις μόλις φύγουμε από το γραφείο. Κάτι απηύθυνε στα αλβανικά και πριν κλείσει την πόρτα άκουσα τον θόρυβο από τον σιγαστήρα και έφυγαν. 

Φώναξα στο Μιχ. Ζαφειρόπουλο "είστε καλά;". Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν "με σκοτώσανε". Είχε χλωμιάσει, δεν μπορούσε να μιλήσει, έτρεμε από τον φόβο του. Του είπα να καθίσει στο γραφείο. Άρχισα να παίρνω τηλέφωνο να έρθει βοήθεια. Βγήκα έξω και κατέβηκα κάτω να φωνάξω βοήθεια. Βρήκα μία γιατρό, ανεβήκαμε πάνω αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα είχε καταλήξει» ανέφερε επίσης στην κατάθεση του ο δικηγόρος. 

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top