Πυροβόλησε αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη

Τι λένε οι δικηγόροι του στο star.gr

Κάνναβη

Με τους άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Άρτας τα έβαλε ένας νεαρός  ο οποίος είχε φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία για ομάδα ατόμων που καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε περιοχή της Ηπείρου. Σε έφοδο που έκαναν στη φυτία όμως τα πράγματα πήραν απρόσμενη τροπή.

Ο νεαρός μόλις είδε τους αστυνομικούς και στη συνέχεια άρχισε να τρέχει. Το τσαντάκι μου όμως πιάστηκε σε δέντρο και για κακή του τύχη, στον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί κατόπιν της διαφυγής του κατηγορουμένου στη φυτεία, βρήκαν 195 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,7 έως και 2,55 μέτρα.

Ο νεαρός συνελήφθη και πριν από λίγες ημέρες δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας  με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία .

Τελικά καταδικάστηκε μόνο για διακεκριμένη περίπτωση ναρκωτικών σε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του, Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν: 

«Ο εντολέας μας βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ευρύ και βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο θα μπορούσε να του αποφέρει την εσχάτη των ποινών.Ωστόσο, αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ποτέ δεν πυροβόλησε εναντίον των Αστυνομικών ούτε καν ότι χρησιμοποιούσε όπλο και ορθώς το Δικαστήριο τον απάλλαξε για τη βαρύτατη αυτή κατηγορία.

O δικηγόρος, Ιωάννης Γλύκας 

 

 

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top