Κρίσιμη η κατάσταση του 2,5 ετών αγοριού που κατάπιε χάπια

Τα πέρασε για καραμέλες - Νοσηλεύεται στην Εντατική

Δείτε το video από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ είναι το 2,5 ετών αγοράκι που κατάπια χάπια, επειδή νόμιζε πως ήταν καραμέλες.

Η κατάσταση του παιδιού από τη Συρία είναι σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την έκβαση της υγείας του.

Πάνω από το 2,5 ετών αγοράκι βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ από δίπλα του δεν έχουν φύγει λεπτό οι γονείς του.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο, το παιδί είναι «διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους γιατρούς, που κάνουν ό,τι μπορούν. Αναμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις για να μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια για το τι ακριβώς κατανάλωσε το παιδί, πάντως κατά δήλωση των γονιών του, ήταν ηρεμιστικά χάπια».

Κρήτη: Στην Εντατική 2,5 ετών αγοράκι που κατάπιε χάπια

Τι έχει συμβεί με το 2,5 ετών αγοράκι

Σύμφωνα με το cretapost, την Κυριακή το παιδί ξέφυγε της προσοχής και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάπιε άγνωστο αριθμό χαπιών Αμέσως, οι γονείς του που τον τελευταίο καιρό μένουν στην Κρήτη, το μετέφεραν εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Οι γονείς του παιδιού φέρονται να μην μπορούν να εξηγήσουν στους γιατρούς τι ακριβώς συνέβη και πως το παιδί κατάπιε τα φάρμακα σαν να ήταν καραμέλες.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ επεσήμανε ότι το παιδί δεν παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Αντίθετα, φαίνεται πως είναι καλά φροντισμένο και γι’ αυτό η εκτίμηση είναι πως ό,τι έγινε ήταν ατύχημα.

Το 2,5 ετών αγοράκι και η οικογένειά του ζουν μόνιμα τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, καθώς η οικογένεια συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το 90% των φαρμακευτικων δηλητηριάσεων γίνονται στο σπίτι και το 80% από αυτές αφορούν σε παιδιά

Δυστυχώς η περίπτωση του μικρού προσφυγόπουλου από τη Συρία, το οποίο μπέρδεψε τα αντιφλεγμονώδη χάπια των γονιών του με καραμέλες, δεν είναι η μοναδική.

Το 90% των φαρμακευτικων δηλητηριάσεων γίνονται στο σπίτι και το 80% από αυτές αφορούν σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους γονείς να τοποθετούν τα φάρμακα τους σε μέρη που δεν τα φτάνουν και σε περίπτωση σοβαρής φαρμακευτικής δηλητηρίασης, όπου το παιδί έχει χάσει τις αισθήσεις του, να το μεταφέρουν άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top