Τον σκότωσαν για ένα μοτοποδήλατο 700 ευρώ

Τον τρύπησαν με ψαλίδι σε όλο του το σώμα

Μοτοποδήλατο

Ένα μοτοποδήλατο που άλλαξε χέρια, καθώς δεν πληρώθηκε, ήταν η αιτία για να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας 28 ετών. Το θύμα πούλησε σε έναν από τους δράστες το μοτοποδήλατο αλλά δεν πήρε ποτέ  τα 700  ευρώ που ήταν η συμφωνία για την πώληση. Αναγκάστηκε να το πάρει πίσω και στη συνέχεια να το πουλήσει σε άλλον πελάτη.

Οι δράστες - πέντε στον αριθμό - μετά την πώληση  τον παγίδευσαν  κλείνοντας του ραντεβού στην πλατεία Κερατσινίου, όπου και τον έβαλαν με τη βία και την απειλή μαχαιριού στο αμάξι του ενός και τον μετέφεραν στην οικία που διέμεναν στη Σαλαμίνα. Εκεί τον έδεσαν πισθάγκωνα σε μία καρέκλα και με ψαλίδι τον τρύπησαν σε όλα του το σώμα.  Αποτέλεσμα, να  χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Στη συνέχεια καθάρισαν το χώρο και ένας από τους δράστες έβαλε το πτώμα στο αυτοκίνητο του και το μετέφερε στο ΘΡΙΑΣΕΙΟ Νοσοκομείο. Σε έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι οι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν οι υπόλοιποι τρεις αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Πρωτοδίκως οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια κάθειρξη. Στην εκδίκαση όμως της έφεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και  καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι Κυρίαρχο ρόλο σε αυτό διαδραμάτισαν όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία και ανέδειξαν ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος εκ μέρους του και οδήγησαν στη μετατροπή της αποδιδόμενης κατηγορίας και στην ιδιαίτερα ελαφρύτερη ποινική μεταχείριση του».

 

Ρεπορτάζ: Τασούλα Παπανικολάου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top