«Διπρόσωπος» ο καιρός - Από το μικρό καλοκαίρι στον… βαρύ χειμώνα!

Πολικό ψύχος, χιόνια στην Αττική και βοριάδες 10 μποφόρ

Τα...δύο του πρόσωπα ετοιμάζεται να μας δείξει ο καιρός αυτή την εβδομάδα. Μετά την ανοιξιάτικη παρένθεση των τελευταίων ημερών, ένα σιβηρικό μέτωπο κακοκαιρίας φέρνει από το Σάββατο πολικές θερμοκρασίες , σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Η θερμοκρασία στη  Σπάρτη σκαρφάλωσε στους 19 βαθμούς Κελσίου. Web κάμερες του skyline μας μεταφέρουν... ηλιόλουστες  εικόνες από την Πάρο, τη Μύκονο και την πόλη της Πάτρας, όπου το θερμόμετρο έδειξε 17 βαθμούς. Μικρό καλοκαίρι και στην Αθήνα, με τον υδράργυρο να βρίσκεται το μεσημέρι στους 18 βαθμούς Κελσίου .

 

Ραγδαία επιδείνωση- Το Σαββατοκύριακο έρχονται… σιβηρικές αέριες μάζες


Η καλή διαγωγή του Φλεβάρη, όμως , τελειώνει την Παρασκευή. Πολικές αέριες μάζες, που ξεκινούν αύριο το ταξίδι τους από τα έγκατα της δυτικής Σιβηρίας, εισέρχονται στα Βαλκάνια την Παρασκευή και φτάνουν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φέρνοντας ραγδαία αλλαγή του καιρού.

 

Αρκτικό μέτωπο – πολικό ψύχος, χιόνια στην Αττική και βοριάδες 10 μποφόρ
 

Αποτέλεσμα του… αρκτικού μετώπου κακοκαιρίας θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας - μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου - οι σφοδρές χιονοπτώσεις, που μπορεί να φτάσουν ως τα βόρεια προάστια - πιθανότατα και στο κέντρο - της Αθήνας, αλλά και οι θυελλώδεις βοριάδες, που η έντασή τους , στο Αιγαίο, θ' αγγίξει τα 10 μποφόρ. 

«Θα έχουμε χιονοπτώσεις σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σε όλα τα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς επίσης και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδος. Παράλληλα, βέβαια, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα, κυρίως στην περιοχή της Κρήτης», είπε ο Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ‘ΕΜΥ’, Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά, ίσως και να πρόκειται για την ισχυρότερη ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα, ενώ, όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει... τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top