Καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων τους

Σύνταγμα

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τη Βουλή οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου.

Από τις εννιά το πρωί και για περίπου δύο ώρες παρέμειναν καθισμένες έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας παράλληλα την παράταση των συμβάσεων τους έως το τέλος του χρόνου και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα νοσοκομεία.

Μαζί τους είχαν πλακάτ και φυλλάδια με μηνύματα προς τα πρόσωπα της κυβέρνησης καθώς και τον εξοπλισμό εργασίας τους, όπως σκούπες, κουβάδες κτλ.

Λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας ενδέχεται να υπάρξουν παρεμβάσεις της Τροχαίας στον δρόμο μπροστά από τη Βουλή, λίγο πριν από τις εννιά και μέχρι να ολοκληρωθεί η καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο αγώνας τους «για να σώσουν τη δουλειά τους συνεχίζεται. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου ήταν στον δρόμο μαζί με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, διεκδικώντας εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο. Μάλιστα, στο Δρομοκαΐτειο στις κινητοποιήσεις εμφανίστηκαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών ο κ. Ξανθός, η κ. Δούρου, ο κ. Μαντάς, δηλώνοντας στήριξη στον αγώνα τους.

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, τέλος Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις και οι καθαρίστριες απολύονται. «Δουλεύουν σπαστά ωράρια (πέντε ώρες το πρωί και τρεις το απόγευμα), εξάωρο με 490 ευρώ τον μήνα. Τους οφείλονται από 80 ρεπό σε κάθε μία. Δηλαδή πρέπει όλες από σήμερα να λείπουν με ρεπό από το Νοσοκομείο για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα ρεπό έως τέλος της σύμβασής τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top