Νεκρός 19χρονος που έκανε delivery - Το μηχανάκι του συγκρούστηκε με ΙΧ

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

μηχανάκι διανομέα φαγητού

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 19χρονος που έκανε delivery στη Θεσσαλονίκη και είχε χτυπηθεί σε τροχαίο στις 12 Δεκεμβρίου. Ο νεαρός με το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά από διερχόμενο όχημα, εν ώρα εργασίας.

Ο διανομέας φαγητού νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. από τις 12 Δεκεμβρίου. 

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Φαγητού, καλεί όλους τους διανομείς να αγωνιστούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τους, 24χρονος διανομέας σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής, την προηγούμενη Τετάρτη 13/2. Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Φαγητού

«Οι υπεύθυνοι των δολοφονιών αυτών, οι εργοδότες, παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ έχουν την κύρια ευθύνη: μας έχουν ανασφάλιστους ή υποασφαλισμένους, αρνούνται να μας πληρώνουν τις προσαυξήσεις από αργίες, νυχτερινά. 

Τα τελευταία χρόνια μας κλέβουν κυριολεκτικά τα δώρα κι όταν διαμαρτυρόμαστε μας ξυλοκοπούν, μας μηνύουν για δυσφήμιση κτλ. Απαιτούν να εργαζόμαστε δεκάωρα/δωδεκάωρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, κάτω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, καύσωνες κτλ), να πηγαίνουμε γρήγορα τις παραγγελίες γιατί λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις με λιγότερους διανομείς από όσους απαιτούνται. Κι όλα αυτά με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό κτλ».

Τεράστια ευθύνη όμως έχουν, σύμφωνα με τους διανομείς και οι κυβερνήσεις και το υπ. Εργασίας «που μας αφήνουν τελείως απροστάτευτους απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top