Βόλος: Φοιτητής βρέθηκε απαγχονισμένος σε παραλία

Η δεύτερη αυτοκτονία νεαρού μέσα σε δέκα ημέρες

To σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής

Απαγχονισμένος εντοπίστηκε ένας νεαρός φοιτητής από τα Γιαννιτσά, στην παραλία «Νηρέας» στις Πλάκες Βόλου, την περασμένη Παρασκευή. Αυτό μάλιστα, είναι το δεύτερο περιστατικό αυτοκτονίας νεαρού στον Βόλο. Πριν από δέκα μέρες είχε αυτοκτονήσει 33χρονος Βολιώτης. 

Ο 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο στέκι χειμερινών κολυμβητών. Ένας χειμερινός κολυμβητής κάλεσε αναστατωμένος σε βοήθεια το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και το ΕΚΑΒ, ενώ ειδοποιήθηκε και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αποδίδοντας το συμβάν σε αυτοκτονία. Ο φοιτητής είχε χρησιμοποιήσει ένα λουρί για σκύλο. Δέθηκε ακολούθως από ξύλο στο στέκι χειμερινών κολυμβητών στον όρμο του «Νηρέα» και έπεσε στο κενό. Ωστόσο, ο νέος δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία

Η Αστυνομία συγκέντρωσε τα στοιχεία ταυτότητάς του και ειδοποίησε την οικογένειά του, ενώ η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων συνέδραμε στη μεταφορά της σορού στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος καταγόταν από τον νομό Πέλλας και συγκεκριμένα από τα Γιαννιτσά. Στον Βόλο βρισκόταν καθώς σπούδαζε σε Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου διέταξε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα της ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, οι θάνατοι από αυτοκτονία για το 2015 ανήλθαν σε 529 έναντι του 2014 που είχαν καταγραφεί 565.

Κατά τα έτη 2010-2015 σημειώθηκαν τουλάχιστον 2.989 αυτοκτονίες.

Σε κάθε μία αυτοκτονία γυναίκας αντιστοιχούν 4 αυτοκτονίες αντρών. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης αυτοκτονιών ήταν 8,1 ανά 100.000 για τους άντρες και 1,91 ανά 100.000 για τις γυναίκες.

 Η περιφέρεια με τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας από αυτοκτονία για το έτος 2015 ήταν η Κρήτη και ακολουθούν η Ήπειρος και η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top