Αυτοψία STAR: Τριτοκοσμικές εικόνες στο Αττικόν

"Είμαι πέντε μέρες στο ράντζο! Γίνεται πόλεμος!"

Τριτοκοσμικές εικόνες επικρατούν στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Ασθενείς οι οποίοι σφαδάζουν από τους πόνους και είναι ξαπλωμένοι για ημέρες σε ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου «Αττικόν», κατέγραψε ο Βαγγέλης Γκούμας για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star.

Κόμπος στο στομάχι. Θλίψη και αποτροπιασμός. Είναι ό,τι νιώθει κανείς βλέποντας αυτές τις εικόνες το 2019 στο Αττικό Νοσοκομείο. Ανήμποροι ασθενείς βογκάνε ...πεταμένοι επάνω στα ράντζα. 

 «Δεν υπάρχει δωμάτιο, δεν καταλαβαίνετε;; Δεν υπάρχει τίποτα!! Δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κανέναν», είπε αγανακτισμένος ασθενής.

Προσπαθούν να τους ηρεμήσουν οι συγγενείς τους, οι οποίοι κάθονται δίπλα τους σε πλαστικά καρεκλάκια, στριμωγμένοι και εκείνοι στους διαδρόμους. 

«Είμαι πέντε μέρες στο ράντζο! Γίνεται πόλεμος!», είπε άλλος ανήμπορος ασθενής.

Ένας πόλεμος για τον οποίο κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει βρει μια λύση.... Μια ανάσα γι΄ αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Ένα κρεβάτι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. 

«Δεν υπάρχει κρεβάτι στην ορθοπεδική κλινική. Δεν ξέρω αν θα εξυπηρετηθώ, εάν θα είμαι σε δωμάτιο. Και επειδή πρέπει να κάνω και μια επέμβαση στο χτύπημα που έχω, δεν ξέρω καν αν θα γίνει και πότε. Το προσωπικό κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει, όντως».

Και μέσα σε όλα.... το πάτωμα είναι κατεστραμμένο και προκειμένου να μην πατήσει και πέσει κανείς, έβαλαν κουβάδες και σωλήνες στη μέση του διαδρόμου. 

 

Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.

Το πρωί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας με κατάληξη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως λένε υπάρχουν 25 κλίνες ΜΕΘ για 700.000 κατοίκους. Χθες ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε "τσόλι", τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, με τον ίδιο σήμερα να απαντά: «Έχουμε δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους μας, θα καταθέσουμε μήνυση και αγωγή -όχι μόνο εγώ αλλά εκατοντάδες συνάδελφοι- ετοιμάζουμε αγωγές, ο κ. Πολάκης είναι βαρίδι για τη δημοκρατία».

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί πλαστών πτυχίων του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες για τα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας και να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελία Πειραιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top