Η λιμουζίνα που χρησιμοποιεί Μητροπολίτης έβαλε "φωτιά" στα social media

"Είναι ύβρις γέροντα" γράφει χρήστης

To υπερπολυτελές αυτοκίνητο του Μητροπολίτη

Τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει σήμερα το υπερπολυτελές αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας, Νικηφόρος, στην Κύπρο.

Το θέμα πήρε έκταση όταν δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook, φωτογραφίες με το πανάκριβο αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, ένας Κύπριος πολίτης, ο οποίος σημείωνε ότι είναι «ύβρις να κυκλοφορεί ο γέροντας με αυτοκίνητο Mercedes S63 AMG που στοιχίζει 200.000 ευρώ», καθώς και ότι «αποτελεί πρόκληση για τους ανθρώπους που σε ολόκληρη τη ζωή τους δε θα εισπράξουν από την εργασία τους τόσα χρήματα. Όταν όμως αποτελεί το μέσο μετακινήσεων ενός ηγουμένου Μονής, τότε δεν είναι απλώς πρόκληση. Είναι ύβρις με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου».

H ανάρτηση κατακλύστηκε από βροχή σχολίων και απόψεων. Κάποιοι υποστήριξαν πως το πανάκριβο όχημα είναι από δωρεές επιχειρηματιών που θέλουν να γλιτώσουν την εφορία, άλλοι υποστήριξαν ότι το όχημα δεν κοστίζει τόσο στην Κύπρο που έχει άλλη φορολογία, άλλοι αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των φωτογραφιών και άλλοι τα έβαλαν με τον χριστιανισμό και άλλοι με τους εκπροσώπους του Θεού που δε δείχνουν καμία ταπεινότητα. 

Κλείνοντας, θα χρησιμοποιήσω ένα σχόλιο χρήστη, ο οποίος έγραψε: «Αυτοί που λόγω εφορίας κάνουν δώρο πολυτελή αυτοκίνητα ας κάνουν δώρο ένα μηχάνημα σε κάποιο νοσοκομείο ή κάποιους υπολογιστές σε σχολεία της επαρχίας. Ας κρατήσει ο κάθε ένας από εμάς τη γνώμη του για τον εαυτό του. Όλα τα δάκτυλά ενός χεριού δεν είναι ίδια. Χριστιανοί είμαστε άλλοι πολύ και άλλοι λίγο και από τους κληρικούς κάποιοι σωστοί και κάποιοι λιγότερο σωστοί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top