Φρίκη στην Κοζάνη: Σκότωσαν και ακρωτηρίασαν έγκυο αρκούδα

Εκτιμάται πως οι δράστες έχουν σχέση με το παράνομο εμπόριο μελών ζώων

Αρκούδα στη φύση

Μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα ήρθε η «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα», την παραμονή των Χριστουγέννων στην Κοζάνη.

Τα μέλη της ομάδας εντόπισαν νεκρή θηλυκή αρκούδα, την οποία είχαν ακρωτηριάσει και αποκεφαλίσει, αφού είχε πεθάνει, πιθανότατα από φόλα.

Η αρκούδα, η οποία μάλιστα κυοφορούσε αρκουδάκια, βρέθηκε σε χωράφι, πολύ κοντά στο Πυλωρί Βοΐου Κοζάνης, ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση, «Καλλιστώ», της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Δασαρχείο Τσοτυλίου, ο βανδαλισμός της νεκρής αρκούδας δείχνει «παράνομο εμπόριο μελών του ζώου, για συλλέκτες τροπαίων».

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς αποζημίωσης στο 100% για κατασπαράξεις κτηνοτροφικών ζώων από αρκούδα και λύκο, παρά την ύπαρξη επιδοτούμενων (ηλεκτροφόρες περιφράξεις) και χορηγούμενων (Σκύλοι Φύλαξης Κοπαδιών) αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων, κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, δηλητηριάζοντας το φυσικό περιβάλλον και εξοντώνοντας αδιακρίτως την άγρια ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top