44 άτομα διακινούσαν παράνομα από ναρκωτικά μέχρι και μετανάστες

Mε έδρα την Αττική και την Κω

44 άτομα διακινούσαν παράνομα από ναρκωτικά μέχρι και μετανάστες

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 44 άτομα είχαν στήσει ένα «δαιδαλώδες» εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από 3 πυραμιδικού τύπου εγκληματικές οργανώσεις (κάθετη ιεραρχία), δομημένων και με διαρκή δράση, με έδρα την Αττική και την Κω, από τον Δεκέμβριο του 2016, και διακινούσαν από μετανάστες μεχρι και μεγάλες ποσότητες κοκαίνης και κάνναβης τόσο στην Αττική όσο και στην Κω.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, τοποθετούσαν σε χώρους αποθήκευσης, «καβάτζες» στην Αττική τις ποσότητες των ναρκωτικών και στη συνέχεια είτε τις διακινούσαν εντός της Αττικής, είτε μεταφέρονταν σταδιακά στην Κω, όπου εκεί διαμένοντα μέλη, τις αποθήκευαν και στη συνέχεια προέβαιναν στη διακίνησή τους. 

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, μετά από φυσική και τεχνική παρακολούθηση κάποιων εκ των φερόμενων ως μελών των εγκληματικών οργανώσεων, και μετά από άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προέβη στην σύλληψη τους τον Μάιο και Ιούνιο του 2017.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποφάσισε την επιβολή ποινών πρόσκαιρης κάθειρξης στους κατηγορούμενους και όχι των ισοβίων.

Οι δικηγόροι δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων, Γλύκας Ιωάννης και Καπλανίδου Ευαγγελία δήλωσαν: «είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς αποφεύχθηκε η επιβολή της εσχάτης των ποινών στους εντολείς μας, σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Και αναγνωρίστηκε ο περιορισμένος βαθμός συμμετοχής τους στις αποδιδόμενες σε εκείνους πράξεις. Είμαστε βέβαιοι ότι στο Δεύτερο βαθμό, θα αποδομηθεί ακόμη περισσότερο το σε βάρος τους κατηγορητήριο.»

Γλύκας Ιωάννης
 

 

Της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top