Είχαν μετατρέψει τη διακίνηση ναρκωτικών σε οικογενειακή επιχείρηση

Το σχέδιο για να μην… «καρφωθούν» στην αστυνομία

Περιπολικό

Είκοσι άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι, με ορμητήριο τα πολυτελή τους σπίτια  στη Δυτική Αττική διακινούσαν ναρκωτικά σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο.

Με κάμερες που είχαν τοποθετήσει στα σπίτια τους παρακολουθούσαν κάθε κίνηση την ώρα που πωλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες. Για να δικαιολογήσουν μάλιστα τα χιλιάδες ευρώ που έπαιρναν από την πώληση είχαν φροντίσει να προμηθευτούν από αγνώστους βεβαιώσεις εισπράξεων τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ αξίας 100.000 ευρώ.

Η σπείρα προχώρησε ένα βήμα ακόμα. Έβαζε ανήλικους να πωλούν τις ναρκωτικές ουσίες ώστε να μην κινούν υποψίες. 

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν μετά από παρακολούθηση μηνών. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε τα 8 από τα 20 άτομα σε 12 χρόνια κάθειρξη ενώ για 5 από αυτούς το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η τυχόν ασκησόμενη έφεση θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ότι δηλαδή μετά την άσκηση της έφεσης τους θα αφήνονταν ελεύθεροι

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι μετά την άσκηση της έφεσης τους αφέθηκαν ελεύθεροι, Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν στο star.gr: 

«Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς επιβλήθηκαν στους εντολείς μας μέτριες και όχι εξοντωτικές ποινές, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την άσκηση της έφεσης τους».

Της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top