«Έφυγε» ο Χάτσικο της Κρήτης – Περίμενε οχτώ χρόνια το αφεντικό του

Ο ιδιοκτήτης του είχε πεθάνει από ανακοπή σε σούπερ μάρκετ

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Ραγίζει καρδιές η ιστορία του «Χάτσικο» της Κρήτης. Ο σκύλος με το θλιμμένο βλέμμα, επί οχτώ ολόκληρα χρόνια, στηνόταν καθημερινά έξω από σούπερ μάρκετ στην περιοχή Πατελλών, περιμένοντας να δει το αφεντικό του.

Όμως περίμενε μάταια, καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε πεθάνει από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ.

Τα βράδια, έφευγε από εκεί και επέστρεφε στο σπίτι όπου διέμενε ο ιδιοκτήτης του πριν πεθάνει.

Επί οχτώ ολόκληρα χρόνια, ο «Χάτσικο» της Κρήτης δεν έπαψε λεπτό να ελπίζει πως θα δει τον καλύτερο φίλο του. Ο καιρός πέρασε, ο ιδιοκτήτης του δεν επέστρεψε ποτέ και ο «Χάτσικο» μεγάλωσε.

Το τελευταίο διάστημα, η υγεία του σκυλιού που είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα, είχε επιβαρυνθεί πολύ. Ήταν υπέργηρος, 19 ετών και πολύ ταλαιπωρημένος από τα παράσιτα.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, οι γείτονες που το φρόντιζαν όσο μπορούσαν συγκέντρωσαν τα απαραίτητα χρήματα, καθώς η ευθανασία ήταν πλέον μονόδρομος.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», δήλωσε στην ιστοσελίδα neakriti ο Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος της περιοχής.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ. Τον άτυχο ηλικιωμένο τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top