"Ροζ" διάλογοι καθηγητή ΤΕΙ με φοιτήτριες: Ζητούσε σεξ για να τις περάσει

Απίστευτες καταγγελίες

Πανεπιστήμιο

Πρώτη δημοσίευση: 07:42

Ανάστατοι είναι οι φοιτητές στο ΤΕΙ Σερρών από καταγγελίες συναδέλφων τους ότι καθηγητής τους ζητούσε ανταλλάγματα για να τους περάσει στο μάθημά του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ανταλλάγματα που ζητούσε ποικίλαν, από μια πρακτική εργασία σε επαγγελματικό γραφείο, μέχρι χρηματικά ποσά, ως αντίτιμο για δήθεν παρακολούθηση μαθημάτων σε φροντιστήρια συνεργατών του. 

Υπάρχουν όμως καταγγελίες φοιτητριών, σύμφωνα με τις οποίες ο συγκεκριμένος καθηγητής τους ζητούσε να συνάψουν ερωτικές σχέσεις για να περάσουν το μάθημα, ενώ η αστυνομία φέρεται να έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό από μαγνητοφωνημένες, «ροζ» συνομιλίες του καθηγητή με φοιτήτριές του. 

Αρχικά είχαν γίνει καταγγελίες για εκβιαστικό χρηματισμό από το 2012 στην ιστοσελίδα fakelaki.gr, όμως η επίσημη καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη έγινε πριν από ενάμιση χρόνο κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες φοιτητών, μεγάλης ηλικίας, που δεν μπορούσαν να πάρουν πτυχίο και μια τουλάχιστον 34χρονης που κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής την έκοβε και δεν μπορούσε να πάρει πτυχίο γιατί δεν ενέδιδε στις ερωτικές του επιθυμίες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν γνωστό στους φοιτητές ότι για να περάσει κάποιος τα μαθήματα του καθηγητή έπρεπε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, ενώ υπήρχε κλειστή ομάδα στο Facebook που όταν έκανε αίτημα φιλίας σε κάποιον φοιτητή, αυτό ήταν σημάδι ότι έπρεπε να πληρώσει για να περάσει το μάθημα. 

Μάλιστα το κάθε μάθημα φέρεται να είχε ταρίφα 250 ευρώ τα οποία μοιράζονταν ο καθηγητής με τους συνεργούς του. Η εργασία στοίχιζε από 50 - 100 ευρώ, ενώ αν κάποιος χρωστούσε για παράδειγμα οχτώ μαθήματα, περνούσε τα μισά σε μια εξεταστική και τα υπόλοιπα στην άλλη για να μην καρφωθούν. 

Ο συγκεκριμένος καθηγητής διορίστηκε στο ΤΕΙ Σερρών τον Φεβρουάριο του '98 και παλιότερα δίδασκε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν μάλσιτα φήμες ότι έφυγε από εκεί για παρόμοιους λόγους. 

Ο καθηγητής και δύο συνεργάτες του συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργειας σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την επιχείρηση που έγινε τη Δευτέρα, συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο. 

Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Tο χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού
• 15 κινητά τηλέφωνα και
• ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top