Nέo video-σοκ από την αιματηρή απόπειρα ληστείας με τον νεκρό 33χρονο

Η ανατροπή στην υπόθεση - Ποιος ήταν ο Ζακ Κ.

Ένα νέο σοκαριστικό video, ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τα όσα επακολούθησαν της αιματηρής απόπειρας ληστείας το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κάνιγγος, που είχε ως τραγική κατάληξη τον θάνατο του 33χρονου φερόμενου ως δράστη.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο δράστης φαίνεται μετά τον ξυλοδαρμό του να έχει δεχτεί ήδη τη βοήθεια του ΕΚΑΒ.

Ακτιβιστής και drag queen ο νεκρός στην Κάνιγγος

Μόνο στο Star η σύζυγος του κοσμηματοπώλη: «Κυνηγάνε έναν οικογενειάρχη»

Τότε είναι που τρώει μια ακόμα κλωτσιά στην πλάτη από ένα άλλο άτομο.

Σε κατάσταση αμόκ, αρπάζει ένα από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, σηκώνεται και απειλεί με αυτό τον άνδρα του ΕΚΑΒ.

Φεύγει από το σημείο τρέχοντας αλλά στην κατάσταση που είναι δε μπορεί να απομακρυνθεί. Πέφτει, σκοντάφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες γειτονικών καταστημάτων και στο τέλος σωριάζεται στο έδαφος έχοντας ακόμα το γυαλί στα χέρια του.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν ώστε να του πάρουν το γυαλί από τα χέρια και ταυτόχρονα τον χτυπούν μια φορά με το γκλομπ.

Οι εικόνες από όλα αυτά που συνέβησαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας είναι συγκλονιστικές. Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο 33χρονος Ζακ εξέπνευσε.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ζακ Κ. ήταν ακτιβιστής και drug queen. Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ στην LGBTQ κοινότητα και στους κύκλους των ακτιβιστικών ομάδων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες αλλά δεν ήταν σεσημασμένος.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ενώ δεκάδες είναι τα μηνύματα που έχουν αφήσει φίλοι και γνωστοί στο προφίλ του θύματος στο Facebook, δηλώνοντας συγκλονισμένοι από τον τρόπο που «έφυγε» από τη ζωή.

Ο Ζ.Κ ήταν οροθετικός, ακτιβιστής με ενεργή δράση σε οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των LGBTQ και των οροθετικών ανθρώπων, ενώ ως Zackie Oh ήταν από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της drag σκηνής στην Αθήνας. 

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ

Μετά τον θάνατο του 33χρονου φερόμενου ως δράστη, ο 73χρονος κοσηματοπώλης συνελήφθη και ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της επκίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα) και της θανατηφόρας βλάβης (κακούργημα, όταν η βλάβη έχει επακόλουθο το θάνατο). Οι αστυνομικοί, μάλιστα, αναζητούν και τον δεύτερο άνδρα που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον επίδοξο ληστή. 

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη θα απολογηθεί την Τρίτη το πρωί. 

Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε εκ μέρους του πελάτη του:

«Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ζ.Κ επιχείρησε να μπει στο κοσμηματοπωλείο την ώρα που ο ιδιοκτήτης του είχε απομακρυνθεί για λίγα λεπτά από το κατάστημα. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όταν βρέθηκε μέσα, έκλεισε η πόρτα ασφαλείας και εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα. Σε κατάσταση αμόκ, ο νεαρός άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και άρχισε να σπάει την γυάλινη είσοδο. Στην προσπάθειά του να διαφύγει πέρασε μέσα από τα σπασμένα τζάμια και τραυματίστηκε. 

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας,ανατράπηκαν εντελώς οι αρχικές πληροφορίες και αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός είχε δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από τον ιδιοκτήτη κι έναν ακόμα άνδρα στην προσπάθειά του διαφύγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top