Τραγικός θάνατος 48χρονης - Μονά-Ζυγά λειτουργούν τα κέντρα υγείας

Σε μία εξοργιστική καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με αυτή μια 48χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών έχασε τη ζωή της επειδή το κέντρο υγείας του χωριού της στη Θεσπρωτία δεν εφημέρευε. 

Κι αυτό συνήθως οφείλεται στην έλλειψη γιατρών και προσωπικού. Η γυναίκα της καταγγελίας με χρόνιο, ανεγχείρητο πρόβλημα ένιωσε σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αδιαθεσία, όμως το πλησιέστερο κέντρο υγείας Μαργαρίτου Θεσπρωτίας είχε κλείσει στις 3 το μεσημέρι, δηλαδή δεν εφημέρευε επειδή το συμβάν έτυχε στις 27 Αυγούστου, δηλαδή μόνη μέρα του μήνα.

Έτσι κλήθηκε ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας, το οποίο είναι 28 χιλιόμετρα μακριά. Τις ζυγές μέρες εφημερεύει το κέντρο υγείας Πάργας 24 χιλιόμετρα μακριά αλλά και το κέντρο υγείας στο Καναλάκι. 

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ  ενημέρωσε πως η γυναίκα  με το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε αν είχε εγχειριστεί δύσκολα θα είχε σωθεί ακόμα κι αν ήταν ανοιχτό το κέντρο υγείας της περιοχής της και πως η ΠΟΕΔΗΝ ψαρεύει σε θολά νερά. 

Επίσης υπήρχε ενημέρωση πως δυστυχώς οι γιατροί δεν δέχονται να στελεχώσουν τα κέντρα υγείας γι’ αυτό και παρατηρούνται ελλείψεις!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top