Η Ελλάδα είναι… must! Στα 10 καλύτερα ταξίδια που πρέπει να κάνει κάποιος

Ποια μέρη της μνημονεύει διεθνής έρευνα

Ελλάδα - Σαντορίνη

Το απέραντο γαλάζιο, το άπλετο φως που λούζει τα ελληνικά νησιά, οι γραφικές πόλεις και τα χωριά, τα πεντανόστιμα φαγητά και οι διαφορετικές εικόνες είναι αυτά που κατατάσσουν την Ελλάδα στα 10 κορυφαία ταξίδια που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει κάποιος στη ζωή του, σύμφωνα με έρευνα του διεθνή τουριστικού οργανισμού Flight Network. 

Ίος

(Η χώρα της Ίου)

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα και ειδικότερα ένα οδοιπορικό που περιλαμβάνει την Αθήνα, την Αίγινα, την Ύδρα, την Κύθνο, την Κέα, τη Σύρο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, την Ίο, τη Σίφνο, τη Σαντορίνη και το Ηράκλειο Κρήτης, ψηφίστηκε από 500 ειδικευμένους δημοσιογράφους και στελέχη του παγκόσμιου τουρισμού στην ένατη θέση των ομορφότερων ταξιδιών στην υφήλιο. 

Η παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο

(Η παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο)

«Ηλιοβασιλέματα, μυθικά ερείπια και καταγάλανα νερά προσελκύουν ταξιδιώτες στα ελληνικά νησιά, όπου γνωρίζουν πάθος, περιπέτεια και πλούσιο πολιτισμό. Επειδή το Αιγαίο είναι η ψυχή της Ελλάδας, είναι ιδανικό να περάσετε τον περισσότερο χρόνο στα νερά του», αναφέρει το World’s Best Journeys που αποτελεί έκδοση με μεγάλη επιρροή στην αγορά της Βορείου Αμερικής. 

Η γραφική Ύδρα

(Η γραφική Ύδρα)

Προτείνει μάλιστα και τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στη χώρα μας. 

«Η εκδρομή σας ξεκινά από την Αθήνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια ακμάζουσα πολιτιστική και γαστρονομική σκηνή πριν εγκατασταθείτε σε ένα πανέμορφο ιστιοφόρο. Από εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε τα νεοκλασικά κτίρια της Σύρου, να πάρετε ένα ταξί στο νησί της Ύδρας, όπου δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, και στη συνέχεια να επισκεφθείτε τα αρχαία ερείπια της Αίγινας. Χρώματα και αυθεντικότητα θα συναντήσετε στην Κέα, ενώ στην Κύθνο περιμένει η άγρια ομορφιά και η κλασική ελληνική αρχιτεκτονική», τονίζει η έρευνα και συνεχίζει την ξενάγηση, ανοίγοντας την όρεξη στους εν δυνάμει επισκέπτες της χώρας μας:

Κύθνος

(Η παραλία Κολώνα στην Κύθνο)

«Πλοηγηθείτε στις διάσημες παραλίες της Μυκόνου και απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα πριν εξερευνήσετε τη ζωή που ξυπνά όταν ο ήλιος κοιμάται. Ανακαλύψτε τον ναό της Δήμητρας, τις απομονωμένες παραλίες και τις απόψεις του όρους Δία στη Νάξο. Κολυμπήστε σε όρμους που θυμίζουν φυσικά γλυπτά από βράχους, εξετάστε την παραδοσιακή ελληνική αγγειοπλαστική και απολαύστε τις τοπικές λιχουδιές, καθώς σταματάτε στα νησιά της Πάρου, της Ίου, της Σίφνου και της Φολεγάνδρου. Η περιπέτεια τελειώνει στην Κρήτη, τη γενέτειρα του Δία, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, και μια περιοχή θαυμάτων με ωραίες αμμουδιές, πολυσύχναστα λιμάνια και τα λαμπερά νερά της Μεσογείου».

Ηράκλειο

(Το κάστρο στο λιμάνι του Ηρακλείου)

Στη λίστα με τα κορυφαία ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο συγκαταλέγονται τα γαλλικά Πυρηναία, η Ισπανία, ο γύρος της Ισλανδίας, μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα, η αμερικανική Δυτική Ακτή, το Μάτσου Πίτσου στο Περού, ένα ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό, τα νησιά Γκαλάπαγκος και στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα ταξίδι στην Ανταρκτική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top