Θεατής παραμένει η κυβέρνηση στην καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Οι θάλασσες θα μείνουν χωρίς ψάρια

Την ώρα που οι πειρατές της θάλασσας δείχνουν μπροστά στην κάμερα του σταρ τα απαγορευμένα είδη αλιείας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπόσχεται λύσεις από τον Οκτώβρη.

Θεατής  στην οικολογική καταστροφή από την υπεραλίευση παραμένει ο  υπουργός Αποστόλου.. Δεν ακούει ούτε τους παράκτιους αλιείς που βλέπουν τα δίχτυα τους άδεια,  ούτε και τους επιστήμονες.  Σηκώνει τα χέρια ψηλά, περιμένοντας τις μετρήσεις από το ΕΛΚΕΘΕ.

«Όταν μιλάμε για ιχθυαποθέματα για διαχειριστικά σχέδια, πρέπει αυτός ο οποίος θα προσκομίσει τα συγκεκριμένα στοιχεία να είναι πιστοποιημένος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχουμε συνάψει συμφωνία με το ΕΛΚΕΘΕ και περιμένουμε τον Οκτώβρη  γιατί έχουμε πολλές εκκρεμότητες σε εργαλεία σε περιοχέ», είπε ο Βαγγέλης Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Και ενώ ο υπουργός Αποστόλου δεν αντιλαμβάνεται την  καταστροφή του περιβάλλοντος  και περιμένει, δεν ξέρουμε τι, εμείς  απλά αναφέρουμε μια πρόσφατη ανάλυση  του  επιστημονικού συμβουλευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δείχνει ότι το 93% των εκτιμώμενων αποθεμάτων ιχθύων είναι  σε υπερεκμετάλλευση και ορισμένα από αυτά βρίσκονται στα πρόθυρα εξάντλησης .

Οι θάλασσες θα μείνουν χωρίς ψάρια

93% των αποθεμάτων ιχθυών υπεραλιεύεται, σύμφωνα με το Scientific Technical Economic Committee for Fisheries .

Ο υπουργός Αποστόλου ισχυρίζεται πως  η Ευρώπη θέλει διαχειριστικό. Τι θα γίνει όμως με τους παράνομους αλιείς,  τους πειρατές δύτες, και όσους λυμαίνονται τον πλούτο της θάλασσας εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια ενός σχεδίου για την  προστασία της αλιείας  που δεν  υπάρχει ακόμη;

«Όσο και να λέμε εμείς ότι υπάρχει ανάγκη  ή δεν υπάρχει ανάγκη διότι έχουμε πολλά ψάρια για να ψαρέψουμε, αυτοί θέλουν διαχειριστικά σχέδια», λέει ο υπουργό Αποστόλου.

Εμείς επιμείναμε να ρωτάμε τον υπουργό Αποστόλου  για το  έγκλημα που διενεργείται  στις ελληνικές θάλασσες.

«Τώρα το να καθίσουμε να σου λέω για τα μέτρα που θα  φέρουμε για τις κυρώσεις που ήδη έρχεται  κυρωτικό νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία, είναι πάρα πολλά ζητήματα , σύντομα θα έχουμε νομοθετική πρωτοβουλία, οπότε θα τα αντιμετωπίσουμε όλα».

Θεατής ο Αποστόλου – Αλωνίζουν οι πειρατές της θάλασσας

Μέχρι όμως να δεήσει ο υπουργός Αποστόλου να πάρει μέτρα  τα απαγορευμένα είδη αλιείας όπως ο πετροσωλήνας κυκλοφορούν ελεύθερα. Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας κρύβεται από την κάμερα αλλά κυνικά απαντά γιατί τους διαθέτει.

Όχι μόνο τα πωλούν αλλά  τα αποθηκεύουν στα ψυγεία, ανάμεσα στα ψάρια ώστε να είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Όπως είπε ο υπουργός, την ευθύνη των ελέγχων την έχει το Λιμενικό. Μάλλον θα πρέπει οι αξιωματικοί της Ακτοφυλακής να γίνουν... Μποτρίνι και να ψάχνουν τις κουζίνες των εστιατορίων...

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top