Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» και πάλι τη χώρα – Ποιες θα είναι οι χειρότερες μέρες

Πού αναμένεται η μεγαλύτερη ποσότητα

Δεν πέρασαν καλά καλά τρεις εβδομάδες και η αφρικανική σκόνη έκανε την επανεμφάνισή της στην Αθήνα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται κορύφωση του φαινομένου.

ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΗΜΕΡΕΣ

 

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, το φαινόμενο αυτό θα «πνίξει» πολλές περιοχές, χωρίς ωστόσο να έχει την ένταση του Μαρτίου.

Το μέγιστο της συγκέντρωσης σκόνης αναμένεται στο Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη 12 Απριλίου και στην Αθήνα το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 13 - 14 Απριλίου σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Στην Αθήνα, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) θα κάνει την εμφάνισή της το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.

Στο Ηράκλειο Κρήτης η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης (πάνω από 240 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

 

Στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας.  

Να αναφέρουμε τέλος, πως μπορεί αυτή τη φορά η σκόνη να μην είναι τόσο αποπνικτική, όσο πριν τρεις εβδομάδες (όλοι θα θυμάστε ίσως τις απίστευτες εικόνες από την Κρήτη που «θάφτηκε» από τη σκόνη), ωστόσο αν έχετε προγραμματίσει εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες, καλό είναι να τις αναβάλετε και να απέχετε τις «κόκκινες» ημέρες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top