Αναρχικοί επιτέθηκαν στα γραφεία της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου

Εισέβαλαν ενώ απουσίαζε και προκάλεσαν φθορές

Δείτε στο video το χρονικό των επιθέσεων στην Ερμού

 

Μπαράζ επιθέσεων έχουν εξαπολύσει οι αναρχικοί, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Γιαγτζόγλου.

Μετά το σπάσιμο καταστημάτων στην Ερμού, την κατάληψη στην «Αυγή», τους καμένους κάδους στη Θεσσαλονίκη και τις μολότοφ στην Πάτρα, τελευταίος τους «στόχος» ήταν τα γραφεία της καθηγήτριας και διευθύντριας του μεταπτυχιακού Εγκληματολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου.

Ομάδα ατόμων, σύμφωνα με την καταγγελία, εισέβαλαν στο γραφείο, την ώρα που η καθηγήτρια απουσίαζε και προκάλεσαν φθορές.

Να σημειώσουμε, ότι ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, κρατείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και κάνει απεργία πείνας και δίψας, μετά την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Λάρισα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάληψη ευθύνης για τις καταστροφές στα καταστήματα της Ερμού - Φωτογραφίες

Αναρχικοί έκαψαν κάδους έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Έληξε η κατάληψη των γραφείων της «Αυγής» από αντιεξουσιαστές

Σε ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν:

 

«Σε περιόδους που προηγούνται μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης, το ίδιο το έγκλημα πολιτικοποιείται διότι αποκαλύπτει την γενικευμένη εγκληματική φύση μιας κοινωνίας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Ο χαρακτήρας του εγκληματία γίνεται δημοφιλής μόνο όταν ένας παλιός κόσμος χάνει την δύναμη του να αντιστέκεται στον καινούργιο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αποθεώνεται η εγκληματικότητα, αλλά μόνο η καταστροφική πλευρά της νέας πνευματικής έκρηξης που ετοιμάζεται αργά. Το έγκλημα αναπόφευκτα θα πολιτικοποιήθεί την στιγμή της κρίσης, όταν δηλαδή πολιτική θα σημαίνει μόνο Επανάσταση και ο θνήσκων κόσμος θα ποινικοποιεί την αναγκαία αυτή Εξέγερση.

Σήμερα, 28/2 επιτεθήκαμε στο γραφείο της διευθύντριας-καθηγήτριας του μεταπτυχιακού της εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης στον σύντροφό μας και απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου που αυτή τη στιγμή βλέπει τον θάνατο με τα ίδια του τα μάτια ενώ το σώμα του στραγγίζεται κυριολεκτικά μέσα στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας. Το μόνο που απαιτεί ο Ντίνος είναι να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού για να μπορεί να βρίσκεται κοντά στον δικηγόρο, τους συντρόφους του και τα φιλικά του πρόσωπα (…)Ο στόχος μας συνδέεται άμεσα με την υπόθεση του Ντίνου και όλων όσων έχουν τσακιστεί κάτω από την τρομό-αντζέντα. Η Χριστίνα Ζαραφωνίτου κατέχει κομβικό ρόλο στην αντ-εγκληματική, αντ-εξεγερτική και αντι-μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top