Αυτοψία Star: «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» - Ποντίκια, τρύπια δάπεδα και σπασμένες οροφές σε σχολεία των Αχαρνών

Σε λυόμενα σχολεία με κοντέινερ απ’ το σεισμό της Πάρνηθας του 1999 κάνουν μάθημα τα παιδιά

Λυόμενα σχολεία με κοντέινερ απ' το σεισμό της Πάρνηθας του 1999. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Τα παιδιά κάνουν μάθημα σε σάπιες αίθουσες εκτεθειμένα στο κρύο ,τη ζέστη και τους κινδύνους. Δείτε την αυτοψία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σε δύο σχολεία του Μενιδίου.

Στις αίθουσες της 1ης δημοτικού, το μπετό συνέχεια σκάει και πέφτει κάτω, κάλλιστα μπορεί να πέσει σε κεφάλι παιδιού. 20 χρόνια λειτουργίας σε αυτή την κατάντια… 324 Παιδάκια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ των σεισμόπληκτων της Πάρνηθας.

«Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην τσάντα ενός παιδιού ποντίκι. Η αίθουσα είναι παντού τρύπια ,και μπαίνουν τα τρωκτικά», αναφέρει ο Μανώλης Σπύρος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Η εικόνα του 21ου δημοτικού  Αχαρνών είναι ντροπιαστική. Οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες – κλουβιά, σε παλιά κοντέινερ τα οποία στηρίζονται πάνω σε τρύπιους τσιμεντόλιθους. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καταγγέλουν πως είναι επικίνδυνα για την υγεία  και την ασφάλεια των παιδιών.

«Το δάπεδο αυτή τη στιγμή αν κουνηθείτε θα τρυπήσει. Αν βρέξει θα μπουν νερά στην οροφή που είναι ακριβώς από πάνω. Η ηλεκτρική εγκατάσταση θα πάθει αμέσως βραχυκύκλωμα τα παιδιά θα κινδυνεύσουν», καταγγέλει ο Μιχάλης Βάσσος, διευθυντής του σχολείου.

Το χειμώνα τουρτουρίζουν, το καλοκαίρι ψήνονται. 3 γενιές παιδιών έχουν μεγαλώσει σε αυτές τις σάπιες αίθουσες και κάθε χρόνο οι υποσχέσεις για ένα καινούργιο σχολείο ανανεώνονται.

Σε λυόμενες αίθουσες και οι 294 μαθητές του 18ου δημοτικού Αχαρνών.

Η κυρία Δέσποινα, μητέρα μαθητή, ξεσπά: «Παιδιά κατώτερου θεού! Δεν ντρέπομαι να το πω»…

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top