«Φάρμακα» για την κρίση… ο γάμος και η συμβίωση

Οι νέοι φοβούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τις συνέπειες της κρίσης

Δεν αντέχουν οι νέοι να περάσουν μόνοι την κρίση και θεωρούν φάρμακο τη συμβίωση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου για το 2017. Αντιθέτως τους ήδη έγγαμους, δείχνουν να κλονίζουν τα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου, το 2017 έγιναν 53.510 γάμοι, 3.000 περισσότεροι από το 2016. Αυξημένα κατά 1.000 είναι και τα σύμφωνα συμβίωσης, που έφτασαν τα 4.681.

Το υψηλό κόστος του γάμου οδήγησε σε αύξηση των συμφώνων συμβίωσης κατά 25 τοις εκατό, τον τελευταίο χρόνο. Σκεφτείτε δε, ότι έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2014.

Όσοι πάντως αποφασίζουν θρησκευτικό γάμο, εξακολουθούν να έχουν ως κυρίαρχη επιλογή, τη Σαντορίνη, όπου έγιναν 1.084 γάμοι.

Αντίθετα με τους ελεύθερους νέους, πιο καλή οι μοναξιά φαίνεται να σκέφτονται παντρεμένα ζευγάρια. Καθώς τα οικονομικά προβλήματα, κλονίζουν το γάμο.

Πάντως οι συνέπειες της κρίσης, είναι αβάσταχτες για πολλά ζευγάρια, με αποτέλεσμα αρκετά να οδηγούνται στο χωρισμό.

Τα διαζύγια έχουν αυξηθεί κατά 1.500 κι έφτασαν τα 13.913.

Η κρίση έχει επηρεάσει και το δημογραφικό. Τα ζευγάρια φοβούνται να κάνουν παιδιά και η Ελλάδα γίνεται σταδιακά χώρα γερόντων. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top