Αποκλειστικό: Καταγγέλουν εκβιασμό από εφοριακούς αλλά οι υποθέσεις μπλοκάρουν

Δημόσιοι υπάλληλοι πιάστηκαν με προσημειωμένα χρήματα αλλά πληρώνονται κανονικά

Λερναία Ύδρα τα κρούσματα διαφθοράς στο δημόσιο αλλά και σε ορισμένα κλιμάκια εφοριακών. Όπως υποστηρίζει ο  επιχειρηματίας Μιχάλης Καραϊσκος αμέσως μετά την προβολή του ρεπορτάζ του STAR πριν λίγες ημέρες, δέχθηκε πρόταση για συμβιβασμό.

"Όλα αυτά γίνονται για να με εκδικηθούν, επειδή έκανα το αυτονόητο και κατήγγειλα τους ανθρώπους που με εκβίαζαν και μου ζητούσαν χρήματα, για να μην επιβάλλουν πρόστιμα. Υπάρχει μια αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους σε όλες τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα όπου και αν απευθύνομαι να μη βρίσκω άκρη, παρότι πασιφανώς έχω δίκαιο", σημειώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικό : Επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τη «λερναία ύδρα» της διαφθοράς

Ο  επιχειρηματίας Μιχάλης Καραίσκος ξεσπά  στην κάμερα του Star μετά  τη νέα αναβολή της δίκης πέντε κατηγορουμένων υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, τους οποίους έχει καταγγείλει για εκβιασμό. Από τότε που τους έστειλε στην  ενώπιων της δικαιοσύνης συνάδελφοί των εφοριακών όπως υποστηρίζει, του έχουν κάνει μαύρη τη ζωή.

" Οι υποθέσεις που μου έχουν επιβάλλει φόρους και πρόστιμα είναι οριστικά κλεισμένες. Έχει γίνει έλεγχος και δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία για να ξανανοίξουν οι υποθέσεις μου. Έχουν βγει νέα εκκαθαριστικά. Έχω πληρώσει δυο φορές τους φόρους μου. Κι όμως γι' αυτές τις υποθέσεις μου έχουν επιβάλλει ξανά φόρους και πρόστιμα", αναφέρει.

Αμέσως μετά από την προβολή του σχετικού ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Όμως η περίπτωση του Μιχάλη Καραίσκου δεν είναι η μόνη. Ο Αριστείδης Μάρκου έχει  μια ξενοδοχειακή μονάδα στο Δρέπανο Άργους. Το 2012  έπεσε θύμα εκβιασμού από δυο υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης. Αρχικά του ζήτησαν 750.000 ευρώ για να εγκρίνουν μια επιχορήγηση 8 εκ. ευρώ.  Το ντιλ τελικά έκλεισε στις 120.000. Οι δυο επίορκοι συνελήφθησαν επ ' αυτοφώρω μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομία με  τα προσημειωμένα χρήματα.

"Μετά από εφτά αναβολές μακάρι το δικαστήριο να γίνει τον επόμενο μήνα γιατί τα αδικήματα θα παραγραφούν", σημειώνει.

Το καλύτερο; Οι δυο επίορκοι  δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά από τον ελληνικό λαό.

 

Τα στοιχεία που έδωσε η ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων εσόδων  στην δημοσιότητα  για υποθέσεις  επίορκων υπαλλήλων είναι αποκαλυπτικά.

Από τους 156 ελέγχους που έγινα πέρυσι 80 άτομα εμπλέκονται σε  πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα. Από αυτούς 23 κατέχουν διευθυντικές θέσεις και 53 είναι υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης.

Την ίδια στιγμή ενόψει και του νέο προγράμματος ΕΣΠΑ που ξεκινά την Δευτέρα για τουριστικές επιχειρήσεις, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα υπάρξουν και νέα κρούσματα διαφθοράς από δημοσίους υπαλλήλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top