Έρευνα για τα Paradise Papers διέταξε η εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος

Τα στοιχεία θα ελεγχθούν μεμονωμένα και σε συνδυασμό με άλλες λίστες

Έρευνα για τα Paradise Papers από Ψαρουδάκη

Έρευνα για τα λεγόμενα Paradise Papers, τα οποία αφορούν και τη χώρα μας με φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, διέταξε η επικεφαλής της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος, Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν μεμονωμένα και σε συνδυασμό με τις λοιπές λίστες που διαθέτουν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος (Μπόγιαρνς, Ρηνανίας και άλλες), προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

Το πρώτο βήμα για την δρομολόγηση της έρευνας για τα Paradise Papers θα είναι η παραλαβή των στοιχείων ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγησή τους σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα ή μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η υπόθεση κινείται στο όριο νομιμότητας και παρανομίας. Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος θεωρεί ότι θα αποδώσει περισσότερους καρπούς η συνδυαστική μελέτη των στοιχείων από όλα τα δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εισαγγελείς της δίωξης οικονομικών εγκλημάτων.

 

Κωνσταντίνος Γεώργιζας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top