Μόνο στο STAR: O πλοιοκτήτης του σκάφους που έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ

"Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ήταν 100.000 τόνοι στο Β. Αιγαίο, με βόρειους ανέμους"

Άγνωστες λεπτομέρειες για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου αποκαλύπτει ο πλοιοκτήτης του πρώτου σκάφους που έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου. Πρόκειται για το ναυαγοσωστικό ρυμουλκό "Ήφαιστος 2". Ο Νικόλαος Βερνίκος μίλησε αποκλειστικά στο STAR και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο.

«Το πλοίο δεν είχε ακόμα βυθιστεί, μάζεψε τον ναυαγό και περίμενε τις εντολές από το λιμεναρχείο, το είδε να εξαφανίζεται κάτω από τα νερά».

Ο Νικόλαος Βερνίκος, ο πλοιοκτήτης του ρυμουλκού-ναυαγοσωστικού Ήφαιστος 2, του πρώτου σκάφους που έφτασε στο σημείο του ναυαγίου, περιγράφει εκείνη τη μοιραία νύχτα με τη βύθιση του Αγία Ζώνη 2 και τη δραματική διάσωση των δύο μελών του πληρώματός του στα σκοτεινά νερά του Σαρωνικού. 

«Στο πλοίο δεν υπήρχε πλοίαρχος, μόνο δύο μέλη και όταν έπεσαν στη θάλασσα για να μην παρασυρθούν μαζί με το βυθιζόμενο σκάφος στο βυθό». 

Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη και πρόεδρο του ICC Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, τα λάθη και οι παραλείψεις στην υπόθεση του Αγία Ζώνη 2 ήταν πολλές.

«Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν αντί για 2.500 τόνους πετρέλαιο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά ήταν 100.000 τόνοι στο Β. Αιγαίο, με βόρειους ανέμους. Θα είχε περιλούσει όλο τον νησιωτικό χώρο». 

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και το Blue Star Patmos, το οποίο στις 30 Αυγούστου είχε προσαράξει σε ξέρα κατά την είσοδο του στο λιμάνι της Ίου και αποκολλήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, με τη συνδρομή δύο ρυμουλκών, τα οποία το μετέφεραν στο Πέραμα.

Την απάντηση από ποιο πλοίο προέρχεται τελικά η τεράστια ρύπανση στις ακτές του Σαρωνικού αναμένεται να ρίξουν τα επίσημα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτουςαπό τα δείγματα που έχουν ληφθεί τόσο από τα καύσιμα του Αγία Ζώνη 2 όσο και του Blue Star Patmos.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top