Προφυλακιστέος ο 66χρονος που σκότωσε τον αδελφό του στα Τρίκαλα - Πως μια...φράση έκλεισε 2 σπίτια

Τι είπε ο φερόμενος δράστης στην ανακρίτρια

 Προφυλακιστέος ο 66χρονος που σκότωσε τον αδελφό του στα Τρίκαλα - Πως μια...φράση έκλεισε 2 σπίτια

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε ο 66χρονος, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή σκότωσε στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων τον αδερφό του.

Ο 66χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα. Τελικά μετά την πολύωρη απολογία του και αφού εξετάστηκαν από την Ανακρίτρια και μάρτυρες υπεράσπισης, ο 66χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από το θύμα και βρισκόταν σε άμυνα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα λόγια του θύματος και μία φράση συγκεκριμένα τον οδήγησε εν βρασμώ, οπότε μπήκε στο σπίτι και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. 

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι την Περασμένη Παρασκευή στο το Μεγαλοχώρι Τρικάλων, όπου ο 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε τον αδερφό του, 69 ετών συνταξιούχο λιμενικό, μετά από έντονη λογομαχία που είχαν οι δυο τους έξω από το σπίτι του 66χρονου.

Σύμφωνα με κατοίκους του Μεγαλοχωρίου τα δύο αδέρφια μάλωναν συχνά και έντονα τα τελευταία χρόνια, καθώς είχαν μεταξύ τους περιουσιακές διαφορές. Και οι δύο διέμεναν στην Αθήνα, τα καλοκαίρια, ωστόσο τα περνούσαν στο Μεγαλοχώρι, ενώ τα σπίτια στα οποία διέμεναν βρισκόταν το ένα δίπλα στο άλλο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής λογομάχησαν έντονα, όταν το θύμα πήγε έξω από το σπίτι του δράση. Και οι δύο κρατούσαν δίκρανα (γεωργικά εργαλεία).

Εν τω μεταξύ, από το περιστατικό τραυματίστηκε και η σύζυγος του θύματος,71  ετών,  η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την αδελφοκτονία στα Τρίκαλα! Τι αποκάλυψε η σύζυγος του δράστη

Δείτε επίσης: Σκότωσε τον αδερφό του δίπλα στην κατάκοιτη μητέρα τους! Οικογενειακό έγκλημα-σοκ στα Τρίκαλα

Η υπεράσπιση του δράστη έχει υποβάλλει αίτημα διενέργειας αναπαράστασης του εγκλήματος και αίτημα για διορισμό τεχνικού συμβούλου, προκειμένου να εξεταστεί το πώς έγινε η βολή. Επίσης, έχει υποβληθεί αίτημα να εξεταστεί ο 66χρονος από ψυχίατρο λόγω της μακροχρόνιας πίεσης που δέχονταν (σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης) από το θύμα, ενώ ο ίδιος προσκόμισε στην Ανακρίτρια έγγραφα σχετικά με τις σφοδρές δικαστικές διαμάχες που είχε για εικοσιένα χρόνια για περιουσιακούς λόγους με τον θανόντα πατέρα του. Τέλος, ζητήθηκε η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και δακτυλοσκόπηση στην καγκελόπορτα του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο καθ’ ομολογία δράστης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top