Συνεχείς αναζωπυρώσεις στον Κάλαμο-Πύρινα μέτωπα σε Βαρνάβα και Καπανδρίτι

Δύσκολο να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα λόγω των ανέμων-Πρώτη ανάρτηση: 14-08-2017 13:26

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Βαρνάβα, του Καλάμου στην ανατολική Αττική, με νέα επικίνδυνη εστία να έχει δημιοργηθεί στο Καπανδρίτι.

 

 

 

Μάλιστα, δραματική επιδείνωση παρουσίασε πριν από λίγο το μέτωπο στον Κάλαμο, όπου αναζωπυρώθηκε η φωτιά.

Λόγω των ανέμων παρουσιάζονται συνεχείς αναζωπυρώσεις που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Οι φλόγες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα και έχουν καταστρέψει ή προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 20 σπίτια.

Το κύριο μέτωπο εν τω μεταξύ εντοπίζεται από τα ξημερώματα κοντά στους οικισμούς Βαρνάβας και Σέσι Γραμματικού ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα στον οικισμό Μετόχι Ρη. Η φωτιά όπως ανέφερε στο STAR ο Μιχάλης Ντάσης, πρόεδρος του Καπανδριτίου, είναι στα 50 μέτρα από τα σπίτια. Εξέφρασε μάλιστα την ανάγκη να αυξηθεί η βοήθεια της πυροσβεστικής.

Η μεγάλη έκταση του μετώπου δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, ενώ το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες που εύκολα αναζωπυρώνονται σημαίνει πως η μάχη θα συνεχιστεί για αρκετή ώρα.

Η δύναμη της πυροσβεστικής στο μεγάλο μέτωπο είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα, επιχειρούν: 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τήμα, 15 εθελοντικά οχήματα, σκαπτικά μηχανήματα και βυτιοφόρα.

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες ανοίγουν δρόμους με σκαπτικά μηχανήματα για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής βοηθούν και ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Σημαντική εστία είναι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά σε ένα από τα τρία στρατόπεδα που βρίσκονται κοντά στον Βαρνάβα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top