Η απάντηση των Ελλήνων δικαστών στην Κομισιόν για τον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

«Οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες»

Απάντηση των Ελλήνων δικαστών στην Κομισιόν για Γεωργίου

Την δική της απάντηση στην Κομισιόν που έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις για την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποιούν οι Βρυξέλλες: «Κίνδυνος για την Ελλάδα από την υπόθεση Γεωργίου»

Μεταξύ άλλων οι Έλληνες δικαστές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Διαβάστε επίσης: Εκνευρισμός Κομισιόν για την καταδίκη του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 30-8-2016 η Ένωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεϕαλής της  ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.  Μετά την πρόσϕατη έκδοση δικαστικής απόϕασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι “παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις”.

Διαβάστε επίσης: Ένοχος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οϕείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και εϕαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραϕείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμϕωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top