Μάστιγα τα ποτά-μπόμπες: Πώς να αναγνωρίζετε τα νοθευμένα

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος αλλά κάποια κόλπα

Μάστιγα τα ποτά-μπόμπες: Πώς να αναγνωρίζετε τα νοθευμένα

Μάστιγα και αυτό το καλοκαίρι αποτελούν τα ποτά-μπόμπες, τα οποία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Αστυνομικοί, χημικοί, γιατροί και bartenders υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για εντοπίσουμε τα νοθευμένα ποτά, εντούτοις υπάρχουν κάποια κόλπα:
 
Αν πίνετε  το ποτό σας με αναψυκτικό, δοκιμάστε το πρώτα σκέτο. Η διαφορά με το κανονικό ποτό που πίνετε συνήθως είναι μεγάλη, ενώ σε περίπτωση που καίει ο λαιμός σας τότε είναι νοθευμένο.
 
Όταν παραγγείλετε ποτό, σφραγίστε το ποτήρι με την παλάμη σας και κουνήστε το δυνατά. Αν καθαρίσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τότε είναι καθαρό. Αν όμως καθυστερήσει, τότε είναι «μπόμπα».
 
Προτιμάτε να παραγγέλνετε σφραγισμένα μπουκάλια ποτού και όχι ποτήρια. Ένα τεστ για να δείτε αν είναι «πειραγμένο» είναι -αφού βάλετε ποτό- να το σφραγίσετε και να το κουνήσετε δυνατά για να διαπιστώσετε αν καθαρίζει εύκολα. Αν καθυστερεί, είναι νοθευμένο.
 
Συγκρατήστε τις εταιρείες εισαγωγής όπως αναγράφονται στα μπουκάλια που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και συγκρίνετε την ετικέτα της εταιρείας με αυτή που αναγράφεται σε ένα μπουκάλι που αγοράσατε στο μπαρ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top