Τραγωδία: Βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καρδιακή ανακοπή

Βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα ο Μητροπολίτης Φιλίππων

Τη ζωή σε ηλικία 78 ετών έχασε το Σάββατο ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Ο μακαριστός ποιμενάρχης βρέθηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου από τον διάκο που έσπευσε να τον συναντήσει για το μεσημεριανό φαγητό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ο μητροπολίτης υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε στην παραλία μπροστά από το επισκοπείο του νησιού, όπου η Ιερά Μητρόπολη διατηρεί και τις θερινές κατασκηνώσεις.

Λόγω του αιφνιδίου θανάτου έχει μεταφερθεί στην Κομοτηνή για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ η Ιερά Σύνοδος θα ορίσει τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, ως τον αρχαιότερο από τους όμορους επισκόπους.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου Προκόπιος που γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, συμπλήρωσε 41 χρόνια επισκοπικής ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου θα ψαλεί την Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 12.00 στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top