Μήνυμα απόγνωσης από την οικογένεια Λεμπιδάκη: Δώστε μας τον άνθρωπό μας. δεν έχουμε άλλα χρήματα!

Το τελευταίο σημάδι ζωής από τον επιχειρηματία – «Είναι ζωντανός» εκτιμούν οι αρχές

Μήνυμα απόγνωσης από την οικογένεια Λεμπιδάκη: Δώστε μας τον άνθρωπό μας. δεν έχουμε άλλα χρήματα!

Πρωτόγνωρα σκληρή είναι η στάση των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν υποχωρήσεις στο ύψος των λύτρων απαιτώντας περίπου 60.000.000 ευρώ.

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από την αρπαγή που βύθισε στη θλίψη την οικογένεια Λεμπιδάκη, η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, διαμηνύει με κάθε τρόπο προς τους απαγωγείς ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο ποσό που απαιτούν.

«Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά» είναι η φράση προσώπων που ασχολούνται με την υπόθεση.

Και αυτό γιατί μπορεί να είναι μία οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκεντρώσει το αστρονομικό αυτό ποσό.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περιουσία, όπως και πολλοί άλλοι επιφανείς Έλληνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βρουν τόσα πολλά χρήματα. Το ίδιο πρόβλημα θα είχαν στη θέση τους και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες. Έκαναν αγώνα για να συγκεντρώσουν μετρητά, δανείστηκαν από όπου μπορούσαν να δανειστούν, αλλά το ποσό που συγκέντρωσαν δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το ζητηθέν. Ο,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Η απόσταση είναι τεράστια, είναι αδύνατον να καλυφθεί και δημιουργεί αδιέξοδο» λέει αστυνομική πηγή. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν χειριστεί στο παρελθόν υποθέσεις απαγωγών, κάνουν λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία οι δράστες δείχνουν -ασχέτως του τι πιστεύουν- ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο χρόνος, γεγονός που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή που έχει γίνει στην Ελλάδα και εκτιμούν ότι οι απαγωγείς ήταν εξαρχής προετοιμασμένοι για να κρατήσουν το θύμα τους πολύ καιρό.

Το τελευταίο σημάδι ζωής από τον επιχειρηματία – «Είναι ζωντανός» εκτιμούν οι αρχές

Τον τελευταίο μήνα έχουν υπάρξει επικοινωνίες μέσω sms με τους απαγωγείς. Και σε αυτές τις επικοινωνίες οι δράστες ήταν σκληροί και ανυποχώρητοι, ενώ χρησιμοποίησαν κινητά-«φαντάσματα». Τα χρήματα που φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει η οικογένεια Λεμπιδάκη είναι περίπου 10.000.000 ευρώ. Η τελευταία φορά που οι απαγωγείς έδωσαν σημάδι ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν πριν από ένα μήνα. Τότε, είχαν στείλει στην οικογένεια, μέσω sms, την απάντηση του απαχθέντος σε προσωπική ερώτηση που τέθηκε από μέλος της οικογένειας, η οποία ήταν αδύνατο να απαντηθεί από τους δράστες. Η απάντηση αυτή ήταν η τελευταία απόδειξη ζωής από τότε.

Στις 25 Απριλίου είχε δοθεί ξανά σημάδι ζωής μέσω ενός βίντεο, στο οποίο ο όμηρος φαινόταν καλά στην υγεία του, χωρίς σημάδια βίας αλλά ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος. Τότε, το θύμα είχε κάνει αναφορά στην επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, ως δείγμα ότι το μήνυμά του ήταν «φρέσκο». Το πλάνο του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν κοντινό και δεν φαινόταν ο χώρος εγκλεισμού, ενώ το βίντεο αποθηκεύτηκε σε usb που τοποθετήθηκε από τους δράστες σε σημείο που υποδείχθηκε στην οικογένεια.

Κατόπιν, πέρασαν περίπου 53 ημέρες χωρίς κανένα σημάδι ζωής του ομήρου, κάτι που ανάγκασε την οικογένεια, στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, να ανακοινώσει με επιστολή της ότι σταματά τις διαπραγματεύσεις. Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση, οι απαγωγείς επανήλθαν με νέο sms που έστειλαν -σύμφωνα με πληροφορίες- στον αδελφό του επιχειρηματία.

Αρμόδιες πηγές θεωρούν σίγουρο ότι ο Λεμπιδάκης είναι ζωντανός και ότι βρίσκεται σε κάποιο οίκημα στην Κρήτη. «Το νησί είναι τόσο μεγάλο που μπορείς να κρύψεις οτιδήποτε. Θεωρούμε σχεδόν απίθανο να έχει μεταφερθεί οπουδήποτε αλλού ο όμηρος» προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Παράλληλα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάνει ήδη μία χαρτογράφηση εν δυνάμει υπόπτων, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top