Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη: Μετά τον σεισμό των 5,3 βαθμών, αρκετοί μετασεισμοί ανησύχησαν τους κατοίκους

Πολλοί έμειναν έξω από τα σπίτια τους μέχρι τα ξημερώματα

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (στις 23:30).

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 63,7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή του Τσουτσουρά με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

ΦΩΤΟ AΠΟ ΕKRITI-MEΣΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΨΑΡΗ ΦΟΡΑΔΑ: Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Γιάννη Σοχοράκη, τα προϊόντα από τα ράφια έπεσαν στο πάτωμα με πολλά από αυτά να γίνονται θρύψαλα.

Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Κρήτης πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η έντονη μετασεισμική ακολουθία έκανε αρκετούς να μείνουν έξω από τις οικίες τους μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti.

ΣΤΟ «ΧΟΡΟ» ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ ΤΟ ΝΗΣΙ-ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ

Στις 23:46 καταγράφηκε νέος σεισμός, έντασης 3,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο την ίδια θαλάσσια περιοχή. Νέα δόνηση καταγράφηκε 4 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μεγέθους επίσης 3,5 Ρίχτερ και ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις δύο λεπτά αργότερα κοντά στο Ρέθυμνο, ίδιου μεγέθους και 3,7 Ρίχτερ 14 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top