ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ! Οι Τούρκοι δεσμεύουν για άσκηση ακόμα και το αεροδρόμιο της Ρόδου

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης-Πρώτη ανάρτηση:19-05-2017 17:27

Με επιστολή του στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ στις 22/5 , ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους.

“Η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.

Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK που γράφει: “Η άσκηση DENIZ KURDU η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν”.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 18η ΜΑΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    7 (14 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :  15 (6 CN-235 + 9 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :      29

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :      8

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     22

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     76 (57 από τα CN-235, 3 από τα Ε/Π και 16 από τους Σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :       3

ΠΕΡΙΟΧΗ                :     ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Την ίδια στιγμή, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, Έλληνες και Αμερικανοί κομάντο εκπαιδεύονται μαζί αυτές τις μέρες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Άνδρες της πρώτης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών κάνουν εντυπωσιακά άλματα από μεταγωγικά αεροσκάφη μαζί με αμερικανούς συναδέλφους τους. Αλλά και στο Σουφλί υπάρχει μεγάλη δράση, με τα στελέχη της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας να βγάζουν έξω σε χρόνο μηδέν άρματα και οχήματα, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης. Η Μονάδα αξιολογήθηκε με επιτυχία από το Δ’ Σώμα Στρατού. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top