ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μαρτυρία του υπαλλήλου της ΔΕΗ που βρήκε την αρχιλοχία στο Σαραντάπορο: «Δε θα μας βρουν, θα πεθάνουμε»

Τι μετέφερε στο star.gr συνάδελφος του υπαλλήλου

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μαρτυρία του υπαλλήλου της ΔΕΗ αρχιλοχία

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο υπάλληλος της ΔΕΗ, Δημοσθένης Χατζηλέλεκας, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που πρώτος βρέθηκε στο σημείο της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και προσπάθησε να δώσει κουράγιο στην αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Το star.gr μίλησε με τον Γ. Φόλια, Γραμματέα του Νομού Λάρισας και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, ο οποίος μας μετέφερε τα όσα του είπε ο συνάδελφός του, όταν τον συνάντησε στο σημείο της συντριβής λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η τραγωδία.

«Ο συνάδελφος είναι σε κατάσταση σοκ λόγω όσων είδε και έζησε στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου», είπε ο κ. Φόλιας και συνέχισε:

«Οι  συνάδελφοι ειδοποιήθηκαν από πελάτες της ΔΕΗ στο Σαραντάπορο ότι δεν έχουν ρεύμα και πήγαν να ελέγξουν τη γραμμή γιατί δίναμε εμείς ρεύμα από τον υποσταθμό και δεν έπαιρναν οι κάτοικοι γιατί όπως διαπιστώθηκε μετά κόπηκε το σύρμα. Όπως έκαναν έλεγχο λοιπόν στη γραμμή λίγο μετά το Σαραντάπορο αντιλήφθηκαν κάτι πάνω στο βουναλάκι, πήγαν πάνω στο σημείο και βρέθηκαν μπροστά στην τραγωδία».

Η εικόνα ήταν τραγική, το ελικόπτερο ήταν διαλυμένο και η αρχιλοχίας βρισκόταν έξω από αυτό.

«Η κοπέλα στεκόταν στα τέσσερα και φώναζε για τους συναδέλφους της σε κατάσταση σοκ. Ο συνάδελφος έτρεξε κοντά της και επί μιάμιση ώρα την κρατούσε αγκαλιά και της μιλούσε για να την καθησυχάσει. Εκείνη φώναζε “δε θα μας βρουν, δε θα μας βρουν, θα πεθάνουμε όλοι”», είπε.

Μάλιστα ο υπάλληλος της ΔΕΗ δεν της αποκάλυψε ότι οι συνάδελφοί της είναι νεκροί για να μην καταρρεύσει και στάθηκε στο πλευρό της μέχρι να έρθει το ελικόπτερο που τη μετέφερε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ήταν εκείνοι που κάλεσαν τις αρχές μόλις αντίκρυσαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και η αστυνομία με τη σειρά της ειδοποίησε τη βάση του ελικοπτέρου στο Στεφανοβίκειο.  

Της Ευαγγελίας Ντούρου

email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top