Το ακούσαμε κι αυτό! Εφοριακός που εξέδιδε πλαστά τέλη κυκλοφορίας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά του

Στέρησε από το Δημόσιο 69.407 ευρώ

Το ακούσαμε κι αυτό! Εφοριακός που εξέδιδε πλαστά τέλη κυ

Εφοριακός από Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλίας προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία τέθηκε σε οριστική αργία, ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Ο 45χρονος εφοριακός, παντρεμένος με 2 παιδιά, δούλευε στο Τμήμα Αυτοκινήτων κι απολύθηκε με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας και της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θέλει τον εφοριακό να προσέρχεται παροδικά στην υπηρεσία του, από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 που είχε άδεια ανατροφής τέκνου. Επιπλέον, ο 45χρονος φαίνεται ότι έβγαζε παράνομες και παράτυπες ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας άσχετους αριθμούς πρωτοκόλλου, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά αυτά δεν πήγαιναν στο Δημόσιο Ταμείο. Έπειτα, έδινε τις βεβαιώσεις σε κάποιον άλλο, ώστε να προβεί σε απόσυρση αντίστοιχων αυτοκινήτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, χρησιμοποίησε το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και έβαλε αναδρομικά σε εικονική ακινησία αυτοκίνητα, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν κανονικά στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας, όσο βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου. Μετά από ορισμένο διάστημα, επανέφερε σε κίνηση τα αυτοκίνητα αυτά, στερώντας τέλη κυκλοφορίας από το Δημόσιο, ύψους 69.407 ευρώ. 

Ο 45χρονος υποστήριξε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, επειδή είναι μεγάλη, ενώ διατείνεται ότι η πειθαρχική απόφαση είναι μη νόμιμη, εξαιτίας κακής σύνθεσης και μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top