ΔΕΟΣ για το αναστηλωμένο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου!

Η αναστήλωση έγινε εξ ολοκλήρου από Έλληνες επιστήμονες

Παραδίδεται αύριο, Τετάρτη, στο κοινό το αναστηλωμένο ιερό κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Στην τελετή παράδοσης θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Να σημειώσουμε ότι η αναστήλωση έγινε εξ ολοκλήρου από Έλληνες επιστήμονες.

Από αύριο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το βράχο, πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε ο ναός, από ένα ειδικό παράθυρο που έχει διανοιχθεί. Είναι το σημείο όπου εκτιμάται ότι είναι ο Τάφος του Χριστού. Παράλληλα, στην κορυφή του κουβουκλίου, έχει τοποθετηθεί ένας χριστιανικός σταυρός.

Το έργο της ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου, ξεκίνησε πριν περίπου 9 μήνες και ήταν αρκετά δύσκολο. Χρειάστηκε να βγάλουν μία πλάκα μάρμαρο σε μία προσπάθεια να φτάσουν στην επιφάνεια του βράχου, όπου τοποθετήθηκε το σώμα Ιησού.

Στην τελετή παράδοσης αναμένεται να παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  ο οποίος, μάλιστα, κατά το παρελθόν είχε αναφέρει για το έργο ότι τον ενδιαφέρει, αφού κι ο ίδιος είναι και πολιτικός μηχανικός.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top