Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Ραφαέλας στο Star: "Κατάλαβα ότι η κόρη μου πεθαίνει όταν έσβησε το καντηλάκι στο σπίτι"

"Έχασα τη Ραφαέλα αλλά κέρδισα μια μάχη"- Πρώτη Ανάρτηση 13-03-2017 14:19

Σπαράζει η κα. Αντιγόνη Γάτου, η μητέρα της αδικοχαμένης Ραφαέλας, που έφυγε από τη ζωή μετά από 3 χρόνια μάχης σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

Η τραγική αυτή φιγούρα έσπασε τη σιωπή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ευχαριστώντας γενναιόδωρα όλους όσους στάθηκαν σ’ εκείνη και το παιδί της και βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν, ώστε η μικρή Ραφαέλα να νοσηλευτεί αξιοπρεπώς.

«Η Αντιγόνη είναι αυτή που μπορεί να μας πείσει για το καλό» λέει η κοινή γνώμη για τη χαροκαμένη μάνα, που προσπαθεί να μάθει στους γονείς να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους και να μην είναι ασυνείδητοι.

«Όσο ήμουν στο Ιπποκράτειο, έβλεπα μάνες με τα παιδιά τους, που είτε έκαναν κάποιο εμβόλιο είτε είχαν πέσει, να φεύγουν, βάζοντας τα παιδιά τους μπροστά. Εγώ 9 μήνες δεν την είχα βάλει ποτέ μπροστά! Υπάρχουν μητέρες με διθέσια αυτοκίνητα, που βάζουν τα παιδιά τους μπροστά. Το ίδιο φωνάζω και για τα μηχανάκια. Σας λέω ειλικρινά, ποτέ δεν την είχα βάλει μπροστά! Ήταν γραμμένο!» λέει, κλαίγοντας, η Αντιγόνη.

Οι ενοχές την πνίγουν.  Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, σε παλιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή, η Αντιγόνη είχε εξομολογηθεί ότι η νονά της μικρής καθόταν μπροστά στο αυτοκίνητο, μαζί με τη μικρή, την ημέρα του ατυχήματος. Είχαν μπλοκάρει οι ζώνες στο καρεκλάκι της, ενώ στο πίσω κάθισμα ήταν τοποθετημένο το καρότσι της, οπότε η νονά της δεν χωρούσε να κάτσει μαζί της. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που η Αντιγόνη έβαλε το παιδί στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου. Όλες οι τύψεις την κυνηγούν. «Ζητούσα από τους αστυνομικούς να με πυροβολήσουν. Δεν ήθελα να βλέπω τι έκανα στο παιδί. Κατέστρεψα τη ζωή της. Αυτό το σαράκι θα με φάει», έλεγε.

 

 

«Δεν μπορείς να συγχωρέσεις εύκολα. Γι’ αυτό θαύμασα και τον κύριο Υπάτιο Πατμάνογλου. Τον θαύμασα πραγματικά» λέει η Αντιγόνη κλαίγοντας. «Αν κάποιος μου χτυπούσε το παιδί και μου το σκότωνε, θα τον συγχωρούσα άραγε; Δεν μπορείς, είσαι άνθρωπος».

«Οι γιατροί μου ζήτησαν να μεταφέρουν τη μικρή, για να της κάνουν επέμβαση στα νεφρά. Κατάλαβα ότι απλώς θα το βασάνιζαν το παιδί, χωρίς αποτέλεσμα και τους είπα να το αφήσουν».

Ο σύζυγός της έφτασε αμέσως μόλις τον πήρε τηλέφωνο. Την είδε την κόρη της η Αντιγόνη και κατάλαβε ότι θα τη χάσει. Από την κλινική της εικόνα, καταλάβαινε κανείς ότι η μικρή δεν είχε άλλες αντοχές.

Ο τρόπος που η Αντιγόνη χειρίστηκε όλη την υπόθεση, αποτελεί φάρο φωτεινό για όλους τους γονείς. «Το θέλημά μου είναι να σωθούν άλλα παιδάκια από λάθος κινήσεις» υποστηρίζει η Αντιγόνη. «Πρέπει, μέσα από το κακό που με βρήκε, να αφυπνίσω κι άλλες μητέρες!»

Η Αντιγόνη έχει πολύ ισχυρή πίστη και κατάλαβε ότι το παιδί της «φεύγει» από ένα μόνο σημάδι: «Ήρθαν οι τραυματιοφορείς, οι γιατροί και τα ασθενοφόρα να πάρουν το παιδί κι εμένα, για να πάμε στο νοσοκομείο. Εγώ έπρεπε να επιστρέψω σπίτι για να πάρω το γάλα της. Στο σπίτι πάντα έκαιγε το καντηλάκι μου. Μάζεψα τα πράγματά της και τότε με πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής της εντατικής και μου είπε να πάω εκεί αμέσως. Εκείνη τη στιγμή, έσβησε το καντηλάκι» λυγίζει και ξεσπάει η Αντιγόνη. «Για πρώτη φορά στο σπίτι στη Γερμανία, έσβησε το καντηλάκι. Μου είπαν ότι έπαθε οξεία παγκρεατίτιδα κι ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο. Το ήξερα ήδη όταν έφευγα από το σπίτι».

Σε όλον αυτόν τον Γολγοθά, σε όλη αυτή την κούρσα, η Αντιγόνη θεωρεί ότι κέρδισε μια μάχη, όχι ότι έχασε. Κέρδισε γιατί πάλεψε, πόνεσε και λύγισε. Η Αντιγόνη έφτασε στη νίκη, αλλά στο τέλος δεν της βγήκε όπως ήθελε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top