Αντί για φλερτ ζουν τραυματικές εμπειρίες! Κάνουν ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ στην πιο τρυφερή ηλικία-ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Στα χρόνια της κρίσης σημειώνεται δραματική αύξηση των εκτρώσεων, ενώ οι μισές έφηβες στη χώρα μας έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή προτού καν ενηλικιωθούν.

Για να καταλάβετε, τουλάχιστον 30.000 κορίτσια από 12-16 ετών κάνουν κάθε χρόνο έκτρωση στην Ελλάδα, με τον συνολικό ετήσιο αριθμό των εκτρώσεων να φτάνει τις 150.000!

Οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν πλέον να επωμιστούν τα έξοδα της ανατροφής ενός παιδιού, ενώ συχνά γονείς παροτρύνουν τα ανήλικα κορίτσια τους να προχωρήσουν σε έκτρωση, φοβούμενοι τις αντιδράσεις του κόσμου και την κοινωνική κατακραυγή.

Η ραγδαία αυτή αύξηση των εκτρώσεων, αποδίδεται αφενός στην ελλιπή ενημέρωση από το σχολείο και τους γονείς κι αφετέρου στην οικονομική κρίση...

Όπως είπε στο Star ο γυναικολόγος Παναγιώτης Χριστόπουλος «πρέπει οι γυναικολόγοι να ενημερώνουν πριν και μετά από μια έκτρωση ποια είναι η κατάλληλη αντισυλληπτική μέθοδος που ταιριάζει στην κάθε κοπέλα. Αρκετά ζευγάρια, τα οποία θα ήθελαν να κρατήσουν μια εγκυμοσύνη, αναγκάζονται να μην κρατήσουν το παιδί, γιατί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά».

Οι ειδικοί τονίζουν πως το «Α και το Ω» είναι η... πρόληψη και η σωστή πληροφόρηση για το σεξ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top