ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! Ολική έκλειψη,πανσέληνος και ο κομήτης Honda «ταράζουν» τη Γη-Πως επηρεάζει τα 12 ζώδια

100 χρόνια έχει να συμβεί κάτι παρόμοιο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία εντυπωσιακά φαινόμενα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα σε λίγες ώρες οι κάτοικοι της Γης, καθώς μετά από 100 χρόνια, ο ουρανός θα φωτιστεί από τον κομήτη Honda που θα γίνει ορατός σήμερα Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσει η ολική έκλειψη της Σελήνης και η «χιονισμένη» πανσέληνος του Φεβρουαρίου.

Ο κομήτης Honda θα "πρασινίσει" τον ουρανό, καθώς θα περνά κοντά στη Γη και θα είναι ορατός με γυμνό μάτι το βράδυ της Παρασκευής. Η πράσινη λάμψη θα συνοδεύεται από μία μωβ ουρά, δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο δεν πρέπει να χάσετε!

Εν τω μεταξύ, από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η ολική έκλειψη του φεγγαριού. Πρόκειται για το φαινόμενο της ευθυγράμμισης του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης. Καθώς τα τρία ουράνια σώματα θα έρθουν στην ίδια ευθεία, η Σελήνη θα εξαφανιστεί στο σκοτάδι και ακολούθως θα γίνει ορατό το στεφάνι που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου. Η έκλειψη θα γίνει περισσότερο ορατή στην Ευρώπη και την Αφρική.

Παράλληλα, η Σελήνη θα είναι πιο φωτεινή από κάθε άλλη περίοδο του χρόνου, ένα φαινόμενο που ονομάζεται «snow moon», καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα χιόνια και το μεγαλύτερο κρύο!

Ο πλανήτης Honda ωστόσο είναι αυτός που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το φαινόμενο. Το πέρασμά του θα είναι τόσο κοντινό, ώστε θα είναι ορατός με γυμνό μάτι σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, τη λάμψη και τα χρώματά του.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ η Πανσέληνος - Έκλειψη ;

Η Πανσέληνος - Έκλειψη που γίνεται στις 11 του μηνός στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου επηρεάζει περισσότερο τα σταθερά ζώδια, γιατί έρχονται στην επιφάνεια αξίες διαχρονικές. Μερικές από αυτές είναι η δημιουργικότητα, η αυτοεκτίμηση, η φιλία αλλά και η εξέλιξη που αναφέρεται τόσο στο ατομικό καλό όσο και στο συλλογικό. Με κάποιο τρόπο η Πανσέληνος αυτή προτρέπει σε συνειδητοποιήσεις που αφορούν θέματα που έχουν προσωπική αξία για τον καθένα. Το ζώδιο του Λέοντα πρωτίστως καθώς και του Υδροχόου θα είναι στην πρώτη γραμμή των δυναμικών εξελίξεων. Ακολουθεί Ταύρος και Σκορπιός, όπου γίνεται πιο έντονη η αντίληψη πάνω σε ποια σημεία χρειάζεται να γίνει η αλλαγή.

Ακολουθούν αναλυτκές προβλέψεις από την Μπέλλα Κυδωνάκη και το astrology.gr.

Κριός

Είναι μια Πανσέληνος που θα σε ξεσηκώσει και θα επιδιώξεις την επίτευξη ανώτερων ιδανικών, τα οποία πάντα κουβαλούσες μέσα σου και τώρα θα σου δοθεί η ευκαιρία να γίνουν πράξη. Θα κάνεις ενδιαφέρουσες συνεργασίες ή ταξίδια και θα εισπράξεις νέα γνώση και γενικά μια διαφορετική πληροφορία, την οποία έχεις απόλυτη ανάγκη για να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι. Πιθανόν να έχεις μια μεγάλη διάθεση για ταξίδια που θα τα πραγματοποιήσεις σε συνδυασμό με επαγγελματικές υποχρεώσεις και επαφές, επιδιώκοντας περισσότερο την προσωπική σου ευχαρίστηση. Φρόντισε όσο μπορείς να έχεις ανοικτό πνεύμα και σταθερότητα, στοιχεία που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσεις πλέον σε άλλους ρυθμούς.

Ταύρος

Η Πανσέληνος αυτή σε επηρεάζει άμεσα, κυρίως αν έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο και σου ξυπνά αναμνήσεις που μπορεί να σε ξεσηκώσουν να δράσεις πολύ δυναμικά και κατά ένα τρόπο πολύ ερωτικά. Γιατί είναι πιθανόν να ξυπνήσει ο γίγαντας της καρδιάς σου και να έχει ανάγκη από διαφορετική αντιμετώπιση των προσωπικών σου σχέσεων κυρίως. Θα προβάλεις μεγάλες αντιστάσεις αν πάει κάποιος να σου χαλάσει το κομμάτι που νιώθεις ότι υπάρχει έρωτας οποιουδήποτε είδους. Είτε πρόκειται για άτομο είτε για μια ιδιαίτερη δημιουργική εργασία την οποία έχεις ανάγκη και θα πρέπει μέσα από εκεί να διανθίσεις την ζωή σου. Το σίγουρο είναι ότι θα ζοριστείς για να κάνεις τις αλλαγές σου, για αυτό χρειάζεται να προσέξεις τις συναισθηματικές συγκινήσεις που μπορεί να σε επηρεάσουν σωματικά. Θα κάνεις πάντως τα βήματά σου, αφού θα σου δοθεί η ευκαιρία για μια θετική ανατροπή που αφορά και τη δουλειά και την ψυχολογία σου.

Δίδυμοι

Όλα σε βοηθάνε να εξελίξεις αυτό που θέλεις και η εικόνα πολλών από τα πράγματα που τρέχεις αυτήν τη στιγμή θα είναι καλή. Εκεί που θα σε βοηθήσει η Πανσέληνος είναι να ισχυροποιηθείς και να βρεις τη δύναμή σου σε οτιδήποτε νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις εύκολα. Θα βρεις το κουράγιο και θα τολμήσεις ακόμα και να αποχωρήσεις από μια δουλειά που πιστεύεις ότι δεν σου αξίζει και κυρίως θα μείνεις ανεπηρέαστος/η από την οικογένεια και από άτομα που σχετίζεσαι άμεσα. Όλα θα είναι για σένα πιο εύκολα γιατί έχεις την δύναμη και το κουράγιο να υψώσεις το ανάστημά σου και το κυριότερο να μη χάσεις την επαφή με την πραγματικότητά σου. Επειδή πολλές φορές διχάζεσαι και δεν ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο για σένα, αλλάζεις διαρκώς γνώμες και ιδέες. Τώρα όμως αυτό δεν θα συμβεί με τίποτα.

Καρκίνος

Είσαι σε μια ομίχλη και τώρα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ξαφνικά νιώθεις μια μεγάλη δύναμη την οποία όμως θα πρέπει να μοιραστείς με συνεργάτες ή με άτομα που έχετε κοινούς στόχους. Το τελευταίο δεν σου πολυαρέσει αλλά όπως βλέπεις δεν γίνεται διαφορετικά. Για να επιτύχει αυτό που έχεις κατά νου θα πρέπει να συνεργαστείς και να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος. Η επιθυμία σου να είσαι το επίκεντρο θα είναι τόσο ισχυρή που δεν θα καταφέρεις να αντισταθείς αλλά μπορεί να επιδοθείς και σε μεγάλες υπερβολές. Γιατί είναι πιθανό οι επιθυμίες σου να σε καίνε τόσο δυνατά που αν δεν τις εκπληρώσεις να μην είναι εύκολο να τις βάλεις στην άκρη. Η Πανσέληνος αυτή σου δίνει διπλά μηνύματα τα οποία θα πρέπει να λάβεις αυτούσια για να κινηθείς σωστά και να μη νιώθεις ότι αδίκησες κάποιον. Οι εγωιστικές σου πάντως προβολές θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μαζεμένες για να μην έχεις μετά δυσκολίες στην επικοινωνία.

Λέων

Η Πανσέληνος - Έκλειψη που γίνεται στο ζώδιό σου είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου αφού σε αφορά άμεσα. Αν έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο θα έχεις μεγάλες αλλαγές όσον αφορά στις στενές σου συνεργασίες αλλά και την προσωπική σου σχέση. Θα συνειδητοποιήσεις, μέσα όμως από κάποιες πιέσεις, το σημείο που αδικείς και το σημείο που αδικείσαι και θα προσπαθήσεις με ωραίο ευτυχώς τρόπο να μαζέψεις όλα τα λάθη σου για να μην έχεις μετά κάτι που πρέπει να διορθώσεις άμεσα. Το ότι θα πρέπει να μ πεις στα παπούτσια των άλλων θα είναι ένα εξελικτικό βήμα και συγχρόνως θα δείξεις και την αλτρουιστική σου διάθεση, η οποία υπάρχει και είναι ένα κομμάτι που το έχεις πάντα μέσα σου άσχετα αν το εκδηλώνεις. Τώρα που το παιχνίδι γυρίζει και δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στους γύρω σου θα γίνεις αναγκαστικά πολύ διαλλακτικός/ή. Οπότε αυτόματα οι σχέσεις σου θα αναβαθμιστούν.

Παρθένος

Προσπαθώντας να βρεις ένα κομμάτι από τον χαμένο σου εαυτό, θα κάνεις κινήσεις που άλλες φορές θα σου φαίνονταν υπερβολικές. Θέλεις να φανείς και ό,τι κάνεις θα το ανακοινώνεις προς τα έξω, πράγμα που θα σου δώσει ιδιαίτερη εσωτερική δύναμη και τελικά θα συνειδητοποιήσεις ότι σε σημεία που φοβόσουν πως δεν θα τα καταφέρεις, τα κατάφερες και μάλιστα με το παραπάνω. Κατά κάποιον τρόπο πολλά πράγματα θα γίνουν πίσω από την κουρτίνα, αλλά εσύ θα δικαιωθείς και θα πάρεις την ρεβάνς γιατί έχεις ένα είδος προστασίας. Οπότε οι αποφάσεις σου θα είναι καθοριστικές και θα λειτουργήσεις με απροσδόκητο δυναμισμό, έχοντας ως επίκεντρο τον εαυτό σου και μόνο. Όλα θα γίνουν για το καλό σου γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίζεις τις καταστάσεις πρώτα μέσα σου. Πιθανόν να απομονωθείς για να πετύχεις τους στόχους σου αλλά δεν θα είναι και τόσο δύσκολο αν πρωτίστως γνωρίζεις γιατί το κάνεις.

Ζυγός

Θα αιφνιδιαστείς με την καινούργια ενέργεια που έρχεται να σε κατακλύσει και να σε ενεργοποιήσει για να κάνεις πολύ σημαντικά πράγματα τόσο σε επίπεδο ομαδικό όσο και σε προσωπικό - ερωτικό. Πιθανόν να αναγνωρίσεις πλέον πιο εύκολα τι μπορεί να σε ωφελεί και τι όχι μέσα σε μια ερωτική σχέση. Όλα θα γίνουν για ένα σκοπό ο οποίος θα εξυπηρετεί εσένα αλλά και το ανώτερο καλό. Η σχέση με τα παιδιά σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Επίσης, αν είσαι στη φάση της δημιουργίας ενός παιδιού, θα πάρεις δύναμη και δεν θα δεχθείς καθόλου τις αρνητικές επιρροές από άτομα που λένε ότι είναι γνώστες του θέματος. Γιατί εσύ θα έχεις την σιγουριά που θα βγαίνει από την καρδιά σου, με πίστη και εμπιστοσύνη σε ένα θεϊκό ανώτερο σχέδιο. Η φιλία μπορεί να σου φανεί ιερή και μια φιλική σχέση μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο προσωπικό και ερωτικό.

Σκορπιός

Νιώθεις άβολα όταν βγαίνουν στην επιφάνεια αλήθειες που πιθανόν πρώτα θα πρέπει να τις αναγνωρίσεις και κατόπιν να τις ακολουθήσεις για να θέσεις όλες τις αξίες στην υπηρεσία ενός ανώτερο σκοπού. Το θέμα είναι να εξελιχθείς και να ξεκολλήσεις από εμμονές ή και από πράγματα ανούσια τα οποία δεν σου προσφέρουν σχεδόν τίποτα, ούτε σε υλικό αλλά ούτε σε πνευματικό επίπεδο. Το ότι χρειάζεσαι αναβάθμιση θα πρέπει ήδη να το έχεις καταλάβει, γιατί με τις παλιές ιδέες και πεποιθήσεις δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις και να πας μπροστά, αφού πάντα κάτι θα σε μπλοκάρει. Άρα, άνοιξε την καρδιά σου και χωρίς φόβο ακολούθησε το ένστικτό σου. Όλα βαδίζουν προς κάτι καινούργιο και ξεχωριστό που θα σε κάνει να νιώθεις πιο εύκολα μέρος του συνόλου.

Τοξότης

Αναγνωρίζεις πιο εύκολα τι ακριβώς πρέπει να κάνεις ώστε να είσαι αποτελεσματικός/η. Το ότι δεν χρειάζεσαι κάτι το ιδιαίτερο ή πολύ διαφορετικό θα σε κάνει να κινηθείς ανάλογα και να καθορίσεις πλέον τους στόχους και τις επιθυμίες σου. Όλα είναι πάντως πιο εύκολα και τα πράγματα ρέουν προς μια καινούργια κατεύθυνση που θα σε κάνει να απελευθερωθείς από πολλές πεποιθήσεις που δεν είναι καν δικές σου. Οπότε θα περάσεις σε νέα δεδομένα γιατί θα έχεις τον τρόπο να πολεμήσεις και να εξασφαλίσεις πληροφορίες και γνώσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να προοδεύσεις. Ένα ταξίδι πιθανόν θα σε βοηθήσει να περάσεις καλά και να βρεθείς με φίλους και άτομα που μέσα από όμορφες δραστηριότητες θα συμβάλλουν στο να ξεχαστείς. Γιατί όταν εσύ περνάς στην άλλη όχθη, όλα γίνονται καλύτερα και πιο θεαματικά.

Αιγόκερως

Μπαίνεις σε νέα καλούπια από τα οποία θα ξεγράψεις κάποιες παλιές καταστάσεις γιατί αναγνωρίζεις ένα κομμάτι της δύναμής σου που μέχρι πρότινος δεν ήθελες να αναγνωρίσεις. Η καθημερινότητά σου θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί θα υπολογίσεις περισσότερο τον εαυτό σου αλλά και την εμφάνισή σου ακόμα και μέσα στην δουλειά σου. Αυτό θα συνεισφέρει σε μια προσωπική αλλαγή που θα ενθαρρύνει περισσότερο κάποιους... επενδυτές ή γενικά άτομα που θέλουν να ποντάρουν πάνω σου. Από την άλλη, θα απελευθερώσεις κάποιες προσωπικές απόψεις που πιθανόν να σε είχαν κολλήσει σε πράγματα που ήταν υπερβολικά απλά για τις δικές σου δυνατότητες. Οικονομικές συνεργασίες αλλά και προσωπικές ανάγκες με κάποιο τρόπο θα περιοριστούν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στους συνεργάτες σου. Γιατί μάλλον προς τα εκεί χρειάζεται να οδηγηθείς. Αφαιρώντας από εσένα και προσθέτοντας στους άλλους για να υπάρχει ισορροπία.

Υδροχόος

Αυτή η Πανσέληνος θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου, αφού γίνεται στον άξονά σου. Μάλιστα επειδή συνοδεύεται και από έκλειψη θα δοκιμάσεις να ξεπεράσεις τα όρια σου σε όλα τα επίπεδα. Αν έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο θα προετοιμάσεις το έδαφος ώστε να πάρεις αποφάσεις που στο παρελθόν θα ήταν δύσκολες επειδή θα αφορούν άλλα άτομα. Αλλά τώρα είναι σα να ανοίγεται ένας δρόμος που πριν δεν υπήρχε. Χρησιμοποιώντας νέες δυνάμεις και πληροφορίες θα καταφέρεις να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στις σχέσεις και στις προσωπικές σου επαφές χωρίς όμως να νιώθεις ότι θα χαθείς ή θα ξεφύγεις από τα δικά σου μέτρα και σταθμά. Αν έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο, θα έχεις μια επιτυχία η οποία θα έρθει εύκολα γιατί τα πράγματα ήταν ήδη πολύ έτοιμα.

Ιχθύες

Αφήνοντας την παλιά φρουρά και πηγαίνοντας στην καινούργια. Δοκιμάζεις νέες εμπειρίες σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο και βλέπεις πλέον μια αλήθεια που δεν ήταν καθόλου εύκολο να εντοπίσεις τον προηγούμενο καιρό. Θα βάλεις τα όρια σου και θα δοκιμάσεις να ξαναβρείς τις παλιές σου προσωπικές αξίες που ίσως με τον χρόνο να είχαν χαθεί. Το ότι μπορεί να απομονωθείς από ένα κρυολόγημα ή σωματική κούραση δεν σημαίνει ότι δεν θα ξέρεις τι να κάνεις και πως να ξεκαθαρίσεις την θέση σου εύκολα. Γιατί θα αναζητήσεις περισσότερο την ελευθερία και την προσωπική δύναμη. Όμορφα ρούχα αλλά και θεατρικές συμπεριφορές ίσως να σε εκφράσουν περισσότερο από άλλες φορές. Από εκεί που ξεγέλαγες με την απλότητά σου, ξαφνικά θα έχεις ανάγκη να αναγνωρίσουν το κάθε σου βήμα και να κάνεις κινήσεις που θα τις θαυμάσει ακόμα και ένα μικρό κοινό φίλων ή συναδέλφων γύρω σου.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top