Τη μέρα εφοριακός, το βράδυ έμπορος ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ! ΟΡΓΙΑΖΕΙ η διαφθορά στο Δημόσιο-Απίστευτες ιστορίες

Με ποινές χάδια τιμωρούνται οι επίορκοι - Πιάσαμε πάτο στην Ευρώπη!

Ζει και βασιλεύει –και με την Αριστερά στην κυβέρνηση- η διαφθορά στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Πρωταθλητές παραμένουν Αυτοδιοίκηση, δημόσια νοσοκομεία και οικονομικές υπηρεσίες.

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΣΟΚ! 

-Εφοριακός συνελήφθη για εμπόριο κοκαΐνης. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε να κατέχει παράνομα και πυροβόλα όπλα.

-Διαχειρίστρια κεντρικής δημόσιας υπηρεσίας υπεξαίρεσε διάφορα ποσά από το ταμείο της.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η ποινή ήταν παύση έξι μηνών!

Στις περιπτώσεις που ακολουθούν, όλοι οι επίορκοι τιμωρήθηκαν από τα πειθαρχικά συμβούλια, με παύση από την Υπηρεσία για ένα χρόνοηλαδή και έμειναν σπίτι τους, και η απώλεια εισοδήματος δεν ξεπέρασε για καθένα τα 40.000 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή, για... ποινές-χάδι!

Αναλυτικότερα... 

-Υπάλληλος μεγάλης περιφέρειας που ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη εισφορών από δημότες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αθλητικά προγράμματα, εισέπραξε συνολικά 356.000 ευρώ. Μόνο που ξέχασε να τα καταθέσει στα ταμεία της υπηρεσίας της και τα έβαλε στην τσέπη της!

-Ελεγκτής σε οικονομική υπηρεσία απέκρυψε από τη φορολογική του δήλωση οικογενειακά εισοδήματα, συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ. Άλλος συνάδελφός του έκανε το ίδιο, αλλά για 350.000 ευρώ. 

-Νοσηλευτής επί δυο χρόνια απουσίαζε συνολικά από την υπηρεσία του... 200 μέρες, χρησιμοποιώντας πλαστό έγγραφο εξετάσεων από το ίδιο το νοσοκομείο που εργαζόταν.

-Εκπαιδευτικός εμφάνισε πλαστό διδακτορικό, με αποτέλεσμα επί δέκα χρόνια να λάβει αύξηση αποδοχών από το επίδομα διδακτορικού τίτλου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας- η Ελλάδα τη διετία 2015-16, κατρακύλησε 11 θέσεις στον παγκόσμιο δείκτη διαφθοράς. Και βρέθηκε στην τελευταία θέση στην Ενωμένη Ευρώπη. Πιάσαμε λοιπόν πάτο, αν και ο Αλέξης Τσίπρας, το Δεκέμβριο του 2014, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβεβαίωνε πως «θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top