Έκλεισαν με κρεβάτια και τραπεζαρία τη Συγγρού οι εργαζόμενοι του Athens Ledra

Συμβολικό μπλόκο στο ύψος του ξενοδοχείου

Έκλεισαν με κρεβάτια και τραπεζαρία τη Συγγρού οι εργαζόμ

Συμβολικό μπλόκο στη Συγγρού έστησαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, που έκλεισε απροσδόκητα τον περασμένο Μάρτιο. Οι εργαζόμενοι, έκτοτε, είναι απλήρωτοι, μη μπορώντας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εδώ και 9 μήνες.

Κεντρικό τους σύνθημα είναι: "Η ανάπτυξή τους και τα κέρδη τους εξαθλιώνουν τους εργάτες, ξεσηκωθείτε, ζητούν να επανέλθουν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να μην αμείβεται ο κανένας κάτω από 751 ευρώ". Ζητούν επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, να λάβουν όλα τα δεδουλευμένα τους άμεσα και να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας τους. 

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν, επίσης, πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, ενώ έχει οριστεί και συνάντηση  με την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το ιστορικό ξενοδοχείο βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο μήνα για τρίτη φορά,με τιμή εκκίνησης 47.813.678 ευρώ, ο οποίος, όμως, ματαιώθηκε. Έτσι, οι 230 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου παραμένουν μετέωροι.

Εππλέον, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα, Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ., για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top