ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ-Πολικές θερμοκρασίες, παγετός και εγκλωβισμένοι οδηγοί

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

Πολικές θερμοκρασίες, παγετός και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα που σαρώνεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη βόρειο Ελλάδα, αλλά και στα νησιά, ενώ ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στην Αττική. 

Στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

-Λεωφ. Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς «REGENCY CASINO MONT PARNES»

-Περιφ. Οδός Πεντέλης-Ν. Μακρής, από το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης «414»

-Π.Ε.Ο. Ελευσίνας -Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, ρεύμα προς Θήβα (απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά, τα λοιπά αυτοκίνητα με χρήση αντ/κών αλυσίδων).

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια των φέρι μποτ του πορθμείου Ρίου - Αντιρρίου διεξάγονται κανονικά.

Προβλήματα εντοπίζονται και στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, λόγω της χιονόπτωσης.

Συγκεκριμένα, η εθνική οδός Αθηνών - Πατρών είναι κλειστή στο 175ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω χιονιού. Το ίδιο ισχύει στο 172ο χλμ. στο ρεύμα προς Πάτρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων.

Παράλληλα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα της «Ολυμπίας Οδού» προσπαθούν να καθαρίσουν τον δρόμο, ενώ τα μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνει ανοικτή η παλαιά εθνική οδός όπου έχει διοχετευθεί η κυκλοφορία. 

Όσον αφορά στους εγκλωβισμένους στη νέα εθνική οδό, περίπου 55 πυροσβέστες κινούνται στα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί τα αυτοκίνητα και μετακινούν όσους θέλουν να απομακρυνθούν. Επίσης οι πυροσβέστες φρόντισαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο οι επιβάτες τριών λεωφορείων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας «γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, υπερπροσπάθεια θα έλεγα, για να κρατήσουμε ανοικτή την παλαιά εθνική οδό προς Κόρινθο». Όπως πρόσθεσε, «είναι μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων που κινούνται στην παλαιά εθνική για αυτό και η ροή είναι πολύ αργή, αφού έχει μεταφερθεί όλο το κύμα των αυτοκινήτων.»

Ακόμη, ανέφερε ότι «ανοίξαμε και ένα σχολείο στο Διακοπτό, ώστε να προσφέρουμε τα απαραίτητα σε όσους οδηγούς και επιβάτες το επιθυμούν».

Σε ότι αφορά στην νέα εθνική οδό, και στο σημείο που εγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία προς Πάτρα.

Όμως, στο τμήμα από Αίγιο προς Αθήνα, ο περιφερειάρχης είπε ότι, επειδή έχουν «διπλώσει» κάποιες νταλίκες, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η στοιχειώδης λειτουργία.

Παγετός στον Βόλο,στο έλεος του χιονιά Αλόννησος και Σκόπελος

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των "πολικών" θερμοκρασιών και του παγετού έχουν δημιουργηθεί πλέον σε όλη την Μαγνησία,χερσαία και νησιωτική,αφού συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά και στα πεδινά και το χιόνι παγώνει αμέσως,προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες στις συγκοινωνίες.

Στον Βόλο σημειώνεται από τις 9 το βράδυ και μετά,έντονη χιονόπτωση και έχουν ασπρίσει τα πάντα μέχρι και την θάλασσα στην παραλία.

Ακόμα και στο κέντρο του Βόλου,,εξ αιτίας της έντονης χιονόπτωσης οι δρόμοι είναι ένα απέραντο παγοδρόμιο,τα θερμόμετρα στις 11.30 την νύχτα έδειχναν -7 βαθμούς και για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί επιχειρούν μέσα στον Βόλο δεκάδες αλατιέρες και υδροφόρες,τόσο της Περιφλερειας Θεσσαλίας ,όσο και του Δήμου Βόλου, που ρίχνουν θαλασσινό νερό.

Ο Περιφερειακός του Βόλου έχει χιόνι και πάγο και η κίνηση των αυτοκινήτων,παρά τον συνεχή αποχιονισμό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού.

Η αντιπεριφειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη μιλώντας αργά την νύχτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί,αφού 28 συνολικά αυτοκίνητα αποχιονίζουν ττις εθνικές οδούς στην Μαγνησία.Στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α' ΒΙΠΕ Βόλου υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω χιονιού και παγου και επισημαίνεται η ανάγκη για χρήση αλυσίδων στα αυτοκίνητα .

Ανάλογη εικόνα και στην Π.Ε.Ο Βόλου-Αθήνας στο ύψος του Αλμυρού,αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες πάνω από τον Περιφερειακό του Βόλου και είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου,από τον Ανω Βόλο και πάνω.

Στα Χάνια η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14 βαθμούς και το πυκνό χιόνι σε συνδιασμό με τον παγετό,κάνουν σχεδόν αδύνατη την κίνηση των οχημάτων παρα τον αποχιονισμό και τις συνεχείς ρίψεις αλατιού.

Στα νησιά των Σποράδων ,το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αλόννησος όπου η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά.Παράλληλα συνεχίζονται τα προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Ανάλογη εικόνα και στην Σκόπελο,αλλά τα προβλήματα από το χιόνι που ξεπέρασε στην Χώρα τα 30 εκατοστά,είναι ηπιότερα.Και στην Σκόπελο μεγάλα τμήματα του νησιού αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

 

ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ! 

Μιλώντας, στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης είπε ότι «η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα της Κυριακής, ενώ  θα σημειωθεί νέα... επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα». 

Ο ίδιος τόνισε ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πολύ χαμηλές σε όλη τη χώρα. 

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

-Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα. Στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει μείον 20 βαθμούς κελσίου! Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε από 7 έως και 12 βαθμούς κελσίου!

-Οι βοριάδες δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι (6-7 μποφόρ), και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις των πλοίων.

-Στις νοτιότερες περιοχές της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο θα χιονίσει αρκετά! Το ίδιο στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και το Πήλιο. Λιγότερο χιόνι θα πέσει στην Ανατολική Πελοπόννησο, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και στα πιο ορεινά των Κυκλάδων. Στις Σποράδες ομως και στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι έντονη!

-Στην Αττική, στις νότιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Θα χιονίσει λίγο στα βόρεια του νομού και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς κελσίου! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top