ΦΩΤΟ: ΑΥΤΟ είναι το καμμένο αυτοκίνητο του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις βραζιλιάνικες αρχές

Καμμένο σε μια κακόφημη περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκε σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης το αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει ο Έλληνας πρέσβης στην Μπραζίλια, Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος αγνοούνταν από τη Δευτέρα. Εν τω μεταξύ στη Βραζιλία μεταβαίνει τριμελές κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μια απανθρακωμένη σορός, με τις βραζιλιάνικες αρχές να δηλώνουν ανεπίσημα ότι ανήκει στον Έλληνα διπλωμάτη.

Μιλώντας στην εκπομπή Live U ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, δήλωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει ταυτοποίηση της σορού, οπότε δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι ο νεκρός είναι ο Κ. Αμοιρίδης και πρόσθεσε ότι υπάρχει συντονισμένη κινητοποίηση και συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να δοθεί τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο απαγωγής

Εδώ και τρεις μέρες η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη είχε δηλώσει στην αστυνομία την εξαφάνισή του, αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής και δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής, καθώς δεν είχε επικοινωνήσει κανείς με την οικογένειά του για να ζητήσει λύτρα.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Ο Έλληνας πρέσβης στη Μπραζίλια γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1957 στη Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε να υπηρετεί το διπλωματικό σώμα το 1985 και έγινε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας, ενώ είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνώριζε αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σερβικά, και ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top