Βρέθηκε ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΣ ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία μέσα στο αυτοκίνητό του

Θρίλερ στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το πιο εφιαλτικό σενάριο για την τύχη του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη φαίνεται δυστυχώς να επιβεβαιώνεται, αφού σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία βρέθηκε απανθρακωμένος στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου.

(Το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένος ο Κ. Αμοιρίδης)

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο το πτώμα του Έλληνα διπλωμάτη βρέθηκε μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο με πινακίδες που ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης και στο οποίο άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά.

(Ο Κ. Αμοιρίδης με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ)

Μυστήριο παραμένει για τις αρχές πώς βρέθηκε σε αυτή την περιοχή ο πρέσβης και ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το θάνατό του. Η σορός, που σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να πραγματοποιηθεί νεκροψία νεκροτομή και να δοθούν έτσι απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που βασανίζουν τους αστυνομικούς. 

Αποκλείεται το ενδεχόμενο απαγωγής

Εδώ και τρεις μέρες η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη είχε δηλώσει στην αστυνομία την εξαφάνισή του, αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής και δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.

(Με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ)

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής, καθώς δεν είχε επικοινωνήσει κανείς με την οικογένειά του για να ζητήσει λύτρα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα χθες το βράδυ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες». 
 

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Ο Έλληνας πρέσβης στη Μπραζίλια γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1957 στη Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

(Με τη σύζυγό του Φρανσουάζ)

Ξεκίνησε να υπηρετεί το διπλωματικό σώμα το 1985 και έγινε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας, ενώ είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνώριζε αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σερβικά, και ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top