Τα βραβεία της «Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου»

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Τα βραβεία της «Χάρτας των Παρ��σίων κατά του καρκίνου»

​Με μελωδίες μεγάλων κλασικών συνθετών πλημμύρισε το βασιλικό παρεκκλήσι των Βερσαλλιών όπου εορτάσθηκε η 16η επέτειος από την υπογραφή της «Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου».

Η «Χάρτα των Παρισίων κατά του καρκίνου» αποτελεί διεθνή σύμβαση με σκοπό την προώθηση των ερευνών για την καταπολέμηση και την πρόληψη της νόσου. Συντάχθηκε και υπογράφτηκε το 2000 από τον πρόεδρο Σιράκ και ήταν μια πρωτοβουλία του καθηγητή ογκολογίας Νταβίντ Καγιάτ.

«Το 2014, σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές ο καρκίνος άγγιξε 14 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και προκάλεσε 8,5 εκατομμύρια θανάτους. Ο καρκίνος προκαλεί περισσότερους θανάτους από το Aids, την φυματίωση και την ελονοσία μαζί. Ένας άνδρας στους δυο και μια γυναίκα στις τρεις κατά την διάρκεια της ζωής τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την τρομερή αρρώστια» δήλωσε ο κ. Καγιάτ.

Το Ίδρυμα του για την υποστήριξη και εξειδικευμένη έρευνα κατά της επάρατης νόσου AVEC εν όψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου απένειμε τα βραβεία της Χάρτας των Παρισίων.

Τα βραβεία φέτος παρέδωσαν η γενική διευθύντρια της Ουνέσκο κυρία Ιρίνα Μπόκοβα και η πρόεδρος του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Νταβίντ Καγιάτ, Καθηγητής Ογκολογίας Πρόεδρος του Ιδρύματος AVEC δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος να υποδεχθώ στο πλευρό μου την γενική διευθύντρια της Ουνέσκο κυρία Ιρίνα Μπόκοβα και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο».

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν �� απονομή του «Μεγάλου Βραβείου της Χάρτας των Παρισίων» στον πρίγκιπα Χιτάτσι τον αδελφό του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο. Ο πρίγκιπας Χιτάτσι είναι ογκολόγος με ειδίκευση στη μοριακή βιολογία. Το μεγάλο βραβείο της Χάρτας των Παρισίων απένειμε στον αδελφό του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Είναι το μεγάλο βραβείο που θα το δώσουμε σε έναν από τους μεγαλύτερους ευεργέτες στον αγώνα κατά του καρκίνου από μια πολύ αγαπητή μας χώρα την Ιαπωνία» ανέφερε ο κ. Καγιάτ.

Μαζί με τον πρίγκιπα Χιτάτσι βραβεύτηκε και το ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού της Estee Lauder. Τo Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της εταιρείας Jean-Christophe Jourde. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους που έχουν σταθεί αρωγοί κατά της επάρατης νόσου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top