Στο ΣτΕ προσέφυγαν εκπαιδευτικοί επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Θέλουν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες για πρ��σλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Στο ΣτΕ προσέφυγαν εκπαιδευτικοί επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

​Να μπλοκάρουν τις διαδικασίες για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015- 2016 επιχειρούν 222 εκπαιδευτικοί με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι εκπαιδευτικοί που είναι επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και υποψήφιοι για ένταξη στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων της νέας σχολικής χρονιάς υπέβαλαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης κατά της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που εξέδωσε η αρμόδια γενική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η πρόκληση εξακολουθεί να επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς που δεν είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να υποβάλλουν αίτηση και να κατατάγονται στον πίνακα αναπληρωτών σε καλύτερες θέσεις από τους αιτούντες λόγω μοριοδότησης για την προϋπηρεσία τους.

Ακόμη, αναφέρουν ότι ουσιαστικά εξακολουθούν να εφαρμόζονται διατάξεις του νόμου 3848/2010 που είχαν προβλέψει προσλήψεις με ποσοστώσεις 60-40% οι οποίες κρίθηκαν όμως προ εξαμήνου αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια ΣτΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top